2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Egyéb XVII.kerület

Hahó, hód!

Ő Franci, a hód. A Pesti úton találták sértetlenül. A Fővárosi Állat- és Növénykert orvosai szerint egészséges, és visszaengedték a természetbe.

Budapest, 2015. május 11. Francit, a XVII. kerületi Pesti úton reggel megtalált hódot vizsgálják Fõvárosi Állat- és Növénykert állatorvosi rendelõjében 2015. május 11-én. Az állatot egészségesnek találták, ezért rövidesen visszaengedik a természetbe. MTI Fotó: Kovács Attila

Hódoló:

 • Az utolsó őshonos hódot 1865-ben látták a Duna és a Száva mentén
 • A WWF Magyarország 1996 és 2008 között összesen 234 eurázsiai példányt telepített vissza a Kárpát-medencébe
 • A Hanságban, a Tisza mentén és a Drávánál engedtek szabadon egyedeket, a visszatelepítés sikeres volt

Kapcsolódó Cikkek

 • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

  Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

 • Elbúcsúztak a katonák

  Elbúcsúztak a katonák

  -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.