2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Egyéb XXI.kerület

Megszépülnek az óvodák

A kerület számos óvodája megújul – erről döntött a csepeli képviselő-testület. A munkálatok összesen 300 millió forintba kerülnek, szeptemberre el is készülnek, így a gyerekek már szebb és modernebb intézményekben kezdhetik majd meg az új tanévet.

Az Erdősor és a Festő utcai óvodában szigetelik az épületet, kicserélik a homlokzati nyílászárókat és a fűtést is korszerűsítik. A Napsugár, a Játéksziget és a Hétszínvirág óvodában is hasonló munkálatok lesznek. A teljes beruházás összköltsége 300 millió forint , de ezenkívül az intézmények udvarának felújítását is megszavazta a testület. Füvesítés, növénytelepítés, öntözőrendszer kiépítés, ivókutak és párakapuk kihelyezése szerepel a tervekben, de a Csepeli Városgazda a burkolatokat is felújítja, új játszóeszközöket építenek, sportpályákat és KRESZ-pályákat alakítanak ki az Erdősor-Festő utcai, a Hétszínvirág, a Bóbita tagóvoda valamint az Aprajafalva óvodában.


Heim Pál gyerekkorház sajtáj

Szebb biztonságosabb környezet várja majd a kicsiket szeptembertől

 

Csak bővül a név, nem változik

A képviselő-testületi ülésen döntöttek az összevonást követő tagóvoda-nevekről is. A nevelők és  a szülői munkaközösségek véleményének figyelembevételével a tagóvodák megtarthatják eddigi nevüket, de júliustól az is szerepel benne, hogy  „Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda”.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.