EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Sport

Címvédő és rekorder lett a Sevilla

A Sevilla címét megvédve megnyerte a labdarúgó Európa Ligát, mivel a varsói döntőben szerda este 3-2-re legyőzte a Dnyipro csapatát, így története során negyedszer diadalmaskodott a második számú európai kupasorozatban, s ezzel rekorder lett.

A finálé látványos, közönségszórakoztató játékot hozott, az ukrán együttes hamar vezetéshez jutott, a spanyolok viszont az első félidő derekán fordítottak, majd bár a Dnyipro egy szabadrúgásból egyenlített, a második játékrészben a Sevilla megszerezte a győztes gólt.


Az összecsapás hőse a spanyol csapat kolumbiai csatára, Carlos Bacca volt, aki két góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből.  A Sevilla – amely másodszor védte meg címét – rekordot állított fel, korábban ugyanis még egyetlen csapatnak sem sikerült négyszer győznie a második számú európai kupasorozatban. Érdekesség, hogy a spanyol együttes a jogelőd UEFA Kupában és az EL-ben valahányszor döntőbe jutott, mindig győzött: 2006-ban a Middlesbrough-t, 2007-ben az Espanyolt, tavaly a Benficát verte.   A Sevilla az EL megnyerésének köszönhetően a 2015/16-os idényben a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel majd.

Varsó, 2015. május 27.  A címvédõ spanyol Sevilla játékosai ünnepelnek a trófeával, miután 3-2-re legyõzték az ukrán Dnyipro csapatát a labdarúgó Európa Liga döntõjében a Varsói Nemzeti Stadionban 2015. május 27-én. (MTI/EPA/Radek Pietruszka)

Varsó, 2015. május 27.
A címvédõ spanyol Sevilla játékosai ünnepelnek a trófeával, miután 3-2-re legyõzték az ukrán Dnyipro csapatát a labdarúgó Európa Liga döntõjében a Varsói Nemzeti Stadionban 2015. május 27-én. (MTI/EPA/Radek Pietruszka)

Sevilla (spanyol)-Dnyipro (ukrán) 3-2 (2-2)
——————————————-
Varsó, 50 ezer néző, v: Martin Atkinson (brit)
gólszerzők: Krychowiak (28.), Bacca (31., 73.), illetve Kalinic (7.), Rotan (44.)
sárga lap: Krychowiak (45.), Carrico (62.), Bacca (74.), illetve Kankava (17.), Kalinic (45.), Bezusz (70.), Rotan (75.), Matos (83.)


Az első félidőben kifejezetten tempós és látványos játékot láthatott a közönség, s bár a Dnyipro egy remek támadás végén hamar előnyhöz jutott, a Sevilla azonnal magasabb fokozatba kapcsolt, s a játékrész derekán három perc alatt fordított. Az ukrán együttes a hajrában már nem tudott kidolgozott akcióból betalálni, egy pontrúgásnál azonban Rotan révén élt a kínálkozó lehetőséggel, s egy szépségdíjas találattal egyenlített.

A szünet után sem csökkent a tempó, ugyanakkor úgy tűnt, megfontoltabbá vált mindkét csapat. A spanyol együttes valamivel veszélyesebben futballozott, de a Dnyipro védelme sokáig állta a sarat, az első hibát viszont könyörtelenül kihasználta a Sevilla. Az ukránok igyekeztek mindent megtenni az egyenlítés érdekében, de nem jártak sikerrel, ráadásul a hajrában brazil légiósuk, Matheus minden komolyabb előzmény nélkül összeesett a pályán, s hordágyon kellett levinni.  A négyperces hosszabbítás alatt a Dnyipro erejéből már nem tellett a gólszerzésre, így a Sevilla győzött, s történelmet írt.

Kapcsolódó Cikkek