EUR: 338,41 Ft
CHF: 318,95 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Egyéb XXI.kerület

Miért mondanak le a csepeli gyerekek a csokiról?

Megható felhívással fordultak társaikhoz a csepeli Mátyás Király Általános Iskola hatodikos tanulói. Az ukrajnai háború miatt szenvedő gyerekeknek szeretnének segíteni, és úgy vélik, csoki árával is lehet támogatni a kárpátaljaiakat.

 

Gyűlnek a forintok a dobozba. A csepeli iskolások egy csoki árát adományozzák a kárpátaljai gyerekek megsegítésére

Gyűlnek a forintok a kárpátaljai gyerekek megsegítésére

– Elhatároztuk, a magunk eszközével szeretnénk segíteni a háború ártatlan áldozatain. Az „Áldozd egy/több csoki árát a kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére! – írják felhívásukban a 6. z-sek felhívásukban, melyben minden csepeli vagy akár az ország összes gyerekét arra kérik, segítsék ezt az ügyet. – Ami nekünk legfeljebb egy apró lemondás valami vágyott dologról, nekik akár a megélhetést jelentheti ezekben a nehéz időkben – írták a 12 éves gyerekek az önkormányzathoz és más iskolákhoz eljuttatott levelükben.


Borbély Lénárd Csepel polgármestere azonnal az ügy mellé állt

– Mindig is büszkén vallottam, hogy csepeli vagyok, ma azonban különösen büszke vagyok azokra a csepeli gyerekekre, akik képesek lemondani valamiről, hogy másoknak segítsenek. És büszke vagyok minden csepeli polgárra, akik templomokban, koncerteken adományoztak, és azokra is, akik képviselőként 10 millió forintot szavaztak meg kárpátaljai honfitársainknak- reagált a polgármester, aki azt is hozzátette, megköszönte a gyerekeknek, a szüleiknek és tanáraiknak, hogy olyan generációt építhetünk közösen, amelyben minden magyar felelősséget érez minden magyarért!


Ezt írták a Mátyás Királyosok

„Mi, a csepeli Mátyás Király Általános Iskola 6. z osztályos tanulói, látva és hallva a hírekben – az ukrajnai háború miatt- a Kárpátalján élő magyar gyerekek kilátástalan helyzetét és komoly megélhetési gondjukat, elhatároztuk, a magunk eszközével szeretnénk segíteni a háború ártatlan áldozatain. Az „Áldozd egy/több csoki árát a kárpátaljai magyar gyerekek megsegítésére!” felhívással szeretnénk minden csepeli vagy akár az ország összes gyerekét arra kérni, hogy segítsék a maguk erejével ezt az ügyet. Ami nekünk legfeljebb egy apró lemondás valami vágyott dologról, nekik akár a megélhetést jelentheti ezekben a nehéz időkben. Örülnénk, ha minél többen csatlakoznának a segítő szándékhoz, és támogatnák lehetőségük szerint ezt az ügyet.”

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.