2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb X.kerület

Napelemmel megy a Szivárvány

Kovács Róbert Kõbánya polgármestere Kõbányai Önkormányzat a kerületi Szivárvány Idõsek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre. Napelem, napkollektor, polgármester

Kovács Róbert Kõbánya polgármestere
Kõbányai Önkormányzat a kerületi Szivárvány Idõsek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre.

Napelemmel spórol az önkormányzat! A Szivárvány Idősek Otthonában a környezettudatos gazdálkodás érdekében napelemeket szereltek fel. A számítások szerint ezek 31 százalékát biztosítják az intézmény áramfelhasználásának, így éves szinten 2,1 millió forinttal kerül kevesebbe az Otthon fenntartása.

– A napelemes fejlesztést 38,3 millió forintból valósítottuk meg – fogalmazott az avatáson Kovács Róbert polgármester, aki azt is hozzátette, ehhez uniós forrást használtak fel. –  Nem ez az egyedüli intézményünk, ahol az elmúlt hónapok során felszereltük a napelemeket, az újhegyi uszoda is kapott egy hasonló rendszert. A kerületben számtalan helyen végeztünk már környezetbarát beruházást, szigeteltünk, és átalakítottuk az óvodáink, iskoláink fűtésrendszerét – sorolta a polgármester.


 

Megújult a konyha is

Keretes: A főzőkonyha is megújult a Szivárványban. A 3 millió forintos fejlesztésenek köszönhetően  szállítóedény-mosogatót, húselőkészítőt alakítottak ki, átépítették a feketemosogatót, az ételhulladék tároló helyiséget, és átadó ablakot alakítottak ki a főzőtér és az étterem között. Vásároltak légkeveréses sütőt, mosogatógépet, hűtött munkaasztalt és számos más konyhai eszközt.

Kapcsolódó Cikkek