EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,12 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb X.kerület

Napelemmel megy a Szivárvány

Kovács Róbert Kõbánya polgármestere Kõbányai Önkormányzat a kerületi Szivárvány Idõsek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre. Napelem, napkollektor, polgármester

Kovács Róbert Kõbánya polgármestere
Kõbányai Önkormányzat a kerületi Szivárvány Idõsek Otthonában. 38 millió forint értékben szereltek fel napelemeket az épületre.

Napelemmel spórol az önkormányzat! A Szivárvány Idősek Otthonában a környezettudatos gazdálkodás érdekében napelemeket szereltek fel. A számítások szerint ezek 31 százalékát biztosítják az intézmény áramfelhasználásának, így éves szinten 2,1 millió forinttal kerül kevesebbe az Otthon fenntartása.

– A napelemes fejlesztést 38,3 millió forintból valósítottuk meg – fogalmazott az avatáson Kovács Róbert polgármester, aki azt is hozzátette, ehhez uniós forrást használtak fel. –  Nem ez az egyedüli intézményünk, ahol az elmúlt hónapok során felszereltük a napelemeket, az újhegyi uszoda is kapott egy hasonló rendszert. A kerületben számtalan helyen végeztünk már környezetbarát beruházást, szigeteltünk, és átalakítottuk az óvodáink, iskoláink fűtésrendszerét – sorolta a polgármester.


 

Megújult a konyha is

Keretes: A főzőkonyha is megújult a Szivárványban. A 3 millió forintos fejlesztésenek köszönhetően  szállítóedény-mosogatót, húselőkészítőt alakítottak ki, átépítették a feketemosogatót, az ételhulladék tároló helyiséget, és átadó ablakot alakítottak ki a főzőtér és az étterem között. Vásároltak légkeveréses sütőt, mosogatógépet, hűtött munkaasztalt és számos más konyhai eszközt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.