2020. február 18., kedd
Bernadett

Budapest

Négy strandon a tavalyi árakon fürödhetünk

A két legnagyobb fővárosi strand, a Dagály és a Palatinus után hamarosan nyit a Csillaghegyi, a Paskál és a Római, majd utolsóként, a nyári szünet kezdetére a Pünkösdfürdői Strandfürdőn is beindul a szezon. Jó hír, hogy a belépő árak a legtöbb helyen nem, vagy csak minimális mértékben emelkedtek.

A Dagály, amely már május 1-óta várja a fürdőzni vágyókat, idén is változatlan áron kínálja a belépőket, a Palatinuson (szintén a hónap első napján nyitott), egységesen 200 forintot emeltek.


Római Strandfürdő

Május 31-én nyit a Római, a belépő ára nem változott

Szombaton (május 30.) indítja a szezont a Csillaghegyi Strandfürdő, ahol – mint a Lokál megtudta – maradt a tavaly bevezetett egységes 900 forintos belépti díj. Ugyanezen a napon kezd a Paskál is, ahol szintén mindenki, minden nap ugyanannyiért strandolhat, de a tavalyihoz képest 300 forinttal drágábban, 1200-ért. Vasárnaptól már a Római is fogadja a látogatókat, méghozzá a tavalyi árakon. A Pünkösdfürdői strand megnyitására a környékbelieknek még június 6-ig várni kell, viszont itt sem kerül majd többe a belépő, mint az előző évben.

– A családi belépők ára sem változott, így közel 30 százalékkal olcsóbban strandolhatnak azok, akik a 2 felnőtt és 2 gyermek belépésére jogosító kedvezményes konstrukciót választják. Aki pedig 20 alkalmas bérletet vált, az 25 százalékot spórol az egyszeri belépők árához képest – tette hozzá Czinege Szilvia, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesítési és marketing igazgatója, aki hangsúlyozta, közel 40 millió forintot fordítottak arra, hogy a fürdők, strandok megszépült környezetben, új szolgáltatásokkal várják a fürdőzésre, kikapcsolódásra vágyókat.


 

Épül az úszóközpont

dagály látványtervA Dagály strand mellett már megkezdődtek a Dagály Uszodaközpont építkezési munkái, emiatt az ott strandolók kisebb kényelmetlenségekre – por, zaj – számíthatnak. A múlt hetén a nagyszabású beruházás alapkövét is letették, az eseményen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A komplexumnak két év alatt kell elkészülnie, hiszen a 2017 vizes világbajnokság fő helyszíne lesz majd. A létesítményben egy 10 pályás, 50 méteres versenymedence, egy 8 pályás, 50 méteres bemelegítő medence és egy 25-ször 21 méteres ugrómedence kap helyet, emellett a multifunkcionális térben egy kézilabdapálya áll majd.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.