EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb X.kerület

Nyáron is kell a menza!

Kőbánya 4,7 millió forint támogatásra pályázik, hogy finanszírozni tudják a nyári szociális gyermekétkeztetést.

Iskolai Ebéd Bolyai iskola

A nyári szünetben nem minden gyerek jutna rendszeres meleg ételhez önkormányzati segítség nélkül

A Janikovszky Éva Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón elhangzott, csaknem minden második önkormányzat, 1491 település indult az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) e célból kiírt pályázatán.


 

kőbányai gyerekétkezés

Czibere Károly (jobbra) és Kovács Róbert a Janikovszky Éva Magyar- Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola menzáján

Június 3-án derül ki, hogy melyik önkormányzat mennyi támogatást nyert el az EMMI ingyenes nyári gyermekétkeztetésre kiírt, 3 milliárd forint keretösszegű pályázatán – közölte Czibere Károly a tárca szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára.

Keretes: Állami segítség számokban

 • 2013-ban az állam 2,4 milliárd forintot fordított nyári gyermekétkeztetésre, tavaly ez az összeg 2,64 milliárd forint volt.
 • Az idei 3 milliárdos keretnek köszönhetően idén a szünidőben is ingyenesen étkező gyermekek száma legalább 130 ezerre nőhet.
 • Eddig 92 ezer óvodás és bölcsődés vett részt az ingyenes évközi közétkeztetésben, a szeptembertől életbe lépő kötelező óvodáztatás bevezetése miatt ez a szám ősztől 320 ezerre nőhet.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.