2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Belföld V.kerület

Pont, mint egy világvárosban!

Sokszor panaszkodunk Budapestet járva, hogy bizonyos részei nem méltóak egy európai fővároshoz, ugyanakkor a hozzánk érkező turisták úgy látják, számos olyan pontja van a városnak, melyek igazán „világvárosiak”.

Az itt élőknek már fel sem tűnik, milyen gyönyörű adottságai vannak Budapestnek, és hogy számos, színvonalas fejlesztés történt az elmúlt években.


– Én még olyan turistával nem találkoztam, akinek ne tetszene a magyar főváros – mondta Orsolya, aki európai körutakat vezet elsősorban amerikai és ausztrál turistáknak.

– Természetesen elsősorban a történelmi emlékek és a Duna nyűgözi le őket, de még a belvárosi romos házak is tetszenek nekik a hangulatuk miatt – magyarázta az idegenvezető, akinek „nehézséget” csak a Nemzeti Színház jelent. Arról ugyanis az amerikaiak általában azt hiszik, egy nagy bevásárlóközpont.


A Nemzeti Színház épületéről azt hiszik, egy óriási pláza

A Nemzeti Színház épületéről azt hiszik, egy óriási pláza

– A Parlament épülete is mindenkit lenyűgöz, én pedig annak örülök, hogy mostanra kiépítették a környezetét és a Parlamenti Látogatóközpontot. A korábbi állapotában kínos volt.

Kossuth tér Budapest

Kossuth tér Budapest

Kossuth tér Budapest látogató központ

Kossuth tér Budapest látogató központ

A szakembertől azt is megkérdeztük, a visszajelzések alapján, mely területekre mondják a hozzánk érkezők, hogy a világ bármely pontján megállná a helyét.

– Az Erzsébet tér. Azt gondolom, az élhető város jelentése itt jól látható. Szép, alkalmas a pihenésre, parkként is funkcionál, de lehet válogatni a vendéglátóhelyek között és gyakran vannak itt kulturális programok is – magyarázta Orsolya.

Budapest illusztráció Erzsébet tér fiatalok

Budapest illusztráció Erzsébet tér fiatalok

Az idegenvezető meglepő módon a Corvin-sétányt is szóba hozta.

– Az nincs benne a túrában, én jártam arra, mikor hazajöttem egy három hetes túráról és azt éreztem: szívesen megmutatnám ezt is. Európai színvonalú ugyanis.

Budapest illusztráció Corvin negyed

Budapest illusztráció Corvin negyed

Kapcsolódó Cikkek