2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIV.kerület

Szemétügyek

A lomtalanítás jelenlegi rendjének megváltoztatását szeretné Zugló önkormányzata. A kerületben ugyanis sok gongot okoznak az illegális szemétlerakók. A Rákospatak utcában a múlt hónapban egy vasúti kocsi roncsa gyulladt ki egy illegális szeméttelep közelében, a füst Budapest északi kerületeinek levegőjét szennyezte. Akkor Karácsony Gergely (PM), Zugló polgármestere feljelentést tett az ügyben. A MÁV-tól bérelt területen nem először volt tűz, az önkormányzatnak azonban nincsenek megfelelő hatósági eszközei arra, hogy felszámolja a telepet. De nem csak az egykori MÁV területen működik illegális hulladéklerakó.  Az egyik régi gyárépület területén illegális fémkereskedők buktak le. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei csaknem másfél tonna, lomtalanításból származó fémhulladékot foglaltak le.  Az ügy érintettjei több mint 3 millió forint bírságra is számíthatnak. A zuglói városatyák szerint a probléma megoldása egy olyan hulladékudvar létesítése lenne, amely az újrahasznosítást segíti.  Erről a legutóbbi, rendkívüli testületi ülésen tárgyaltak, melyen egyúttal felhatalmazták a polgármestert, a Fővárosi Önkormányzattal tárgyaljon a lomtalanítás jelenlegi formájának megváltoztatásáról is.

 

 

 

szemát, hulladék, illegális, kiégett, vasúti kocsi

MTI Fotó: Lakatos Péter

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.