2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XXII.kerület

Szép volt, Fókák!

Kiemelkedő nemzetközi sikereket ért el Kurdi Zsófia és Márton Richárd, a Hófehér Fóka Egyesület két úszója.

Kurdi Zsófi, Horváth Tamás, Márton Ricsi

Kurdi Zsófia (balról), Horváth Tamás edző és Márton Richárd

A Lengyelországban megrendezett Négy nemzet úszóversenyéről a 15 éves Richárd hat aranyéremmel jött haza Budafokra. Megnyerte a 200 méter gyors, 200 méter pillangó számot, a 100 és a 400 méteres gyorsúszást is. Ezen kívül a magyar válogatottal a 4-szer 200-as gyors váltóban és a 4-sszer 100-as vegyes váltóban is első helyezést ért el. A 14 éves Kurdi Zófi 50 méteres pillangó úszásban győzedelmeskedett és 100 méter gyorson egyéni csúcsot úszott, amellyel megszerezte volna az első helyet, ha őt indítják ebben a számban. Márton Richárd az ugyancsak Lengyelországban rendezett Gymnasiadén, a gimnazisták világbajnokságán is remekelt. 200 gyorson és 100 pillangón is II. helyezést ért el. Ugyanitt 4-szer 100 vegyes váltóban aranyérmes lett a magyar válogatott tagjaként. Mindkettőjük edzője Horváth Tamás. Ricsit nagycsoportos óvodás kora óta edzi, Zsófit csecsemőkorában kezdte oktatni, vele kezdett edzősködni. Gratulálunk!


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.