EUR: 339,34 Ft
CHF: 318,70 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Életmód XII.kerület

A János legyen!

János kórház bejárata  (Fotó: Máté Krisztián)

János kórház bejárata (Fotó: Máté Krisztián)

Civil kezdeményezésre aláírásgyűjtés indult annak érdekében, hogy a kormány által tervezett új, fővárosi szuperkórházat Közép-Budán, a Szent János Kórház területén, vagy annak környezetében alakítsák ki. A kezdeményezést Láng Zsolt és Pokorni Zoltán polgármester is támogatja. Augusztus végéig várják az aláírásokat.

A II. kerületben élő Szilágyi Zsolt elmondta, a most indított aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy a közép-budai térség modern kórházat és színvonalas ellátást kapjon. Ehhez nemcsak az érintett kerületek és az agglomerációs települések lakóinak aláírására számítanak, hanem mindenkiére, aki szerint a János kórház vagy környezete adhatna helyet a tervezett, több tíz milliárd forintos beruházásból felépülő központi kórháznak.


– A Szent János Kórház, illetve annak közvetlen környezete a szakemberek szerint ideális helyszínt biztosítana, nem csak a jó megközelíthetőség miatt, hanem azért is, mert a kórházban egy jól működő, összeszokott szakmai csapat dolgozik, amit mindenképpen egyben kellene tartani – fejtette ki az aláírást kezdeményező civil.

Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere úgy fogalmazott, Közép-Buda közlekedése, tömegközlekedéssel való ellátottsága megfelelő.


János kórház bejárata  (Fotó: Máté Krisztián)

A Szent János kórház bejárata

– Amikor a kormány azt mérlegeli, hogy Budapest egészségügyi ellátását hol fejlessze, bővítse, akkor nem csak lokálpatrióta elfogultságból mondjuk azt, hogy ennek Buda centrumában van a helye. A főváros egészségügyi ellátása a pesti oldal felé billen, míg a Buda központjában működő Szent János Kórháznál a felújítás évtizedek óta várat magára – jelentette ki Pokorni Zoltán. Hozzátette, a Szent János Kórház fejlesztése nem csak a budaiakat érintené, hiszen az intézmény több mint 120 agglomerációs települést szolgál ki a régióban. A polgármester jelezte: szeretnék, ha az új kórházról szóló kormánydöntés már a nyár folyamán megszületne, és minél feszesebb ütemben hozzá is látnának a megvalósításhoz.

A II. kerület polgármestere, Láng Zsolt kiemelte: elsődleges céljuk az, hogy a Budán és a régióban élők több százezer fős lakossága számára korszerű ellátást tudjanak biztosítani.

– A kórházi ellátás színvonala nem megfelelő Közép-Budán. Nem azért, mert nem kiváló orvosok dolgoznak a Szent János Kórházban, hanem mert a kórház jelenlegi infrastruktúrája ma már nem teszi lehetővé, hogy XXI. századi minőségű gyógyítás valósuljon itt meg – jelentette ki Láng Zsolt.

Az aláírásokat a tervek szerint augusztus végéig gyűjtik, az íveket pedig a döntéshozóknak, a kormány számára fogják eljuttatni. A II. és a XII. kerületben az íveket kihelyezik a rendelőintézetekben és az egészségügyi intézményekben.

 

Pokorni és Láng hegyvidek.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkigazítás az irodában

  Sminkigazítás az irodában

  Munka közben is felfrissíthetjük a sminkünket és áldozhatunk a szépség oltárán. Íme, néhány tipp az irodai kozmetikára, hiszen a reggel elkészített sminkü bizony nem mindig bírja az egész napi gyűrődést.

 • Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Ma van  a nagyböjt első pénteke, a böjti időszak ebben az évben március 6-tól április 18-ig tart. Ez a negyven nap a bűnbánat és a megtisztulás időszaka a keresztényeknél, amellyel Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra készülnek.

 • Ablaktisztítás környezettudatosan

  Ablaktisztítás környezettudatosan

  Tavaszi nagytakarítás idején a nők zöme maga szeret takarítani, mivel azt mondják, hogy így tudni fogják, hogy mi hová kerül. Csak azok vesznek igénybe segítséget, akik nehezen bírják a fizikai munkát.

 • A kávézás története

  A kávézás története

  Több száz éve fogyasztják Európában, hazánkba elsősorban a török uralom idején jutott el a „fekete leves” ivászatának szokása.