EUR: 337,78 Ft
CHF: 318,06 Ft
2020. február 21., péntek
Eleonóra

Budapest

A legolcsóbb itt berúgni

sör buli legénybúcsú fiatalok belváros illusztráció

Nálunk a legolcsóbb a szeszes ital a kedvelt európai turistacélpontok között

Megvan a magyarázat, miért rúgnak be annyira a külföldi fiatalok Budapesten! Mert ennyiért Európa nagyvárosaiban sehol máshol nem kapnak ilyen sok alkoholt! Ez derült ki a The Telegraph cikkéből, amely a Post Office utazási iroda felmérésére hivatkozva rangsorolta kontinensünk felkapottabb nagyvárosait abból a szempontból, hol, mennyiért mérik a szeszesitalt. Tíz piatípus árát nézték meg, többek között a sörét, a borét, rövidekét és koktélokét. A felmérést végzők úgy számoltak, hogy a magyar fővárosban átlagban 400 forintba kerül egy pohár bor, az üveges sör 380, a koktélokat pedig átlagosan 1650 forintért mérik. Átlagnak számolva ez reális is, persze az itt élők számos olyan helyet ismernek, ahol kulturált körülmények között, minőségi italokat ihatnak ennél 10-20 százalékkal alacsonyabb áron is. És aki eddig azt hitte, hogy drága a budapesti éjszakai életben felönteni a garatra, az most megnyugodhat. A The Telegraph ugyanis azt írja, Amszterdamban, vagy Ibizán pontosan kétszer annyiba kerül minden alkoholtartalmú ital, mint nálunk, de nem ezek a helyek a legrágábbak.

Az olcsósági versenyben Prága a második. Ott egy pohár bort nagyjából 620 forintért mérnek, a sör közel 900 forint üvegenként. A sör Dublinban a legdrágább, átszámolva csaknem 1700 forint egy üveg, a bor, a poharankénti 2000 forintos árral ugyancsak itt kerül a legtöbbe,  a koktélokért pedig Párizsban kérik a legmagasabb összeget, csaknem 2700 forintot.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.