2020. február 18., kedd
Bernadett

Extra

Akarja látni a világ legrondább kutyáját?

Egy számos rendellenességgel született, púpos pitbull-juhász keverék kutyát választottak a világ legrondábbjává a kaliforniai Petalumában.

Petaluma, 2015. június 28. Quasi Modo, egy kilencéves szuka győz a kutyacsúnyasági világbajnokságon a kaliforniai Petalumában 2015. június 26-án. Quasi Modo gerinc-rendellenességgel született. (MTI/AP/Noah Berger)

Petaluma, 2015. június 28.
Quasi Modo, egy kilencéves szuka győz a kutyacsúnyasági világbajnokságon a kaliforniai Petalumában  MTI/AP/Noah Berger

A Quasi Modo nevű tízéves barna állat deformálódott hátával úgy néz ki, mint egy hiéna.


A torzszülött kutyát egy állatmenhelyről fogadták örökbe a floridai Loxahatchee-ben élő gazdái, s már másodszor nevezték a versenyre, amelyen 1500 dollár jutalom üti a győztes markát.

Születési rendellenességei miatt úgy tűnik, mintha Quasi Modónak túl rövid lenne a háta a testéhez képest. Látványa annyira felkavaró, hogy már felnőtt férfiak is az autójukra ugrottak fel előle rémületükben, mert azt hitték, hogy hiénával vagy tasmán ördöggel kerültek szembe. Pedig az állat valójában játékos és barátságos – mondták el gazdái a 27. kutyarondasági versenyen.

A zsűri több szempont, köztük az első benyomás, a szokatlan ismertetőjegyek, a “természetes csúnyaság”, a személyiség és a nézők reagálása alapján hozta meg döntését.

A győztes Quasi Modo 26 versenytársát múlta felül rútságban.

Kapcsolódó Cikkek

  • 15 kiló a kis vízilólány

    15 kiló a kis vízilólány

    A kis törpe víziló nemcsak elképesztően édes, hanem nagyon különleges is. Az európai állatkertekben 128 egyed él összesen, így volt nagy öröm, amikor a kis csöppség január 20-án a Szegedi Vadasparkban világra jött.

  • Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Vajna Tímea: Remélem Andy büszke rám

    Fergeteges produkciók, hatalmas poénok, megdöbbentő leleplezések – igazán izgalmasra sikeredett a TV2 Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada első adása. A műsorban három szereplő – Szőke Zoltán, Jolly és Vajna Tímea – lepleződött le, akik közül csak Timi kilétét sikerült Ábel Anitáék csapatának eltalálnia, így ők egy ponttal indítanak a vasárnapi adásban, ahol újabb négy szereplő lép majd színpadra.