EUR: 335,77 Ft
CHF: 315,55 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Sport

Arannyal indították a napot kajakosaink

Kozák Danuta K-1 500 méteren, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel alkotta férfi kajaknégyes pedig 1000 méteren aranyérmet nyert a bakui Európa Játékokon.

A viadal honlapjának beszámolója szerint Kozák, a szám olimpiai és világbajnoka a kedd reggeli első fináléban magabiztosan nyert, több mint egy másodperccel utasította maga mögé a második helyen célba érő osztrák Yvonne Schuringot és a harmadik a lengyel Ewelina Wojnarowskát.


Ezután következett a férfi kajaknégyes, amely az utolsó száz méteren jobban bírta az iramot riválisainál, és jó hajrával győzött. A 2012-ben alakult olimpiai ezüstérmes, világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes egységnek ez volt az első aranyérme világversenyen. A K-2 1000 méteren Szalai Tamással győztes Kammerer így már kétszeres aranyérmes Bakuban.

A reggel harmadik fináléjában női K-2 500 méteren a Kárász Anna, Vad Ninetta páros a harmadik helyen végzett. A szám aranyérmét a szerbek szerezték meg, a duó egyik tagja a korábban magyar színekben világbajnok Ruzicic-Benedek Dalma volt.

A 200 és az 5000 méteres döntőket magyar idő szerint 12.00 órától rendezik.

A magyar küldöttség így már öt aranyéremnél jár, hétfőn a Szabó Gabriella, Kozák, Kárász, Vad összeállítású női kajaknégyes 500 méteren, a Kammerer, Szalai férfi kajakpáros pedig 1000-en győzött, míg a birkózok között Sastin Marianna a 60 kilogrammos súlycsoportban nem talált legyőzőre.

Kapcsolódó Cikkek