2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb II.kerület

Badár Sándor elmondja, mikor lapos a vonatkerék

kiállítás

VI. 20. 16 órától 24 óráig – Múzeumok Éjszakája – Egész napos programmal várják az érdeklődőket az Öntödei Múzeumba (Bem József utca 20.). Ganz Ábrahám gyárának épülete már önmagában is érdekes. Belül régi öntőüstökön és a kupolókemencén kívül a magyarországi vasöntészet csipkefinom remekeit is megcsodálhatják az érdeklődők. Harangok, díszes lámpaoszlopok, használati tárgyak, áttört mintázatú vaskályhák, Ganz Ábrahám és Mechwart András személyes emlékei marasztalják a látogatót.


humor

16 órától:„Legyél Te is tűzmester!” – játékos foglalkozás kicsiknek és nagyoknak a kovács és öntőművesség foglalkozásokban. 17.30-tól Öntödei Múzeum végállomás! – Dumaszínház, Badár Sándor elmondja, mikor lapos a vonatkerék. 19 órától „Tűzmesterek” művészi kovácskiállítás megnyitó, az intézmény kertjében látványos kovács- és öntészeti bemutató 21 órától „A pincétől a padlásig” – Kiscsoportos túrák a múzeum épületében öntőmesterek vezetésével

film

22 órától „Itt felejtették” – Buda szívében egy egykori vasöntöde utolsó munkanapját bemutató film vetítése. 23 órakor Éjféli „kupolótúra” kezdődik – Kiscsoportos túra a múzeum épületében. Az este folyamán az érdeklődők felölthetik a kohászok védőruházatát is!

Badár2

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.