EUR: 334,92 Ft
CHF: 315,49 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Belföld II.kerület

Béres Ilona: Ott a helyem!

Tóth László

Tóth László honfitársaiért lépett fel

A kerületben élő Béres Ilona is részt vett a kárpátaljai magyarság támogatására tartott jótékonysági napon. A Nemzet Művésze határon túli írók, költők gondolatait tolmácsolta a közönségnek a Magyar Művészeti Akadémia rendezvényén. Béres Ilonát arról kérdeztük, miért tartotta fontosnak, hogy fellépjen a jótékonysági programban.

 

Béres Ilona örül, ha a magyar költészetet "reklámozhatja"

Béres Ilona örül, ha a magyar költészetet “reklámozhatja”

– Borzasztó természetes, hogyha a magyar költészetről van szó, nekem ott a helyem! Arról nem beszélve, hogy most ezen keresztül a nehéz helyzetben lévő kárpátaljai művészeti iskolákban tanuló diákokon és családjaikon is segíthetünk – mondta Béres Ilona.


A jótékonysági akcióban Tóth László is szerepelt. A Kárpátaljai Bátyúból származó színművész jelenleg a Nemzeti Színház tagja, de a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházban is játszik.

– Óriási élmény volt a szülőföldemen élőkért ilyen művészekkel, ilyen kiváló írók műveit előadni! A segítség egy dolog, az is nagyon fontos, hogy az emberek tudjanak róla és felfogják, mi folyik Kárpátalján. Otthon szörnyű a helyzet. A szüleim nyugdíja 19 ezer forint, és most emelték fel a gáz árát a hétszeresére. Mindeközben a vezetők iszonyatos vagyonokra tettek szert. Ki merem mondani: maffiaháború zajlik Ukrajnában. A magyarok meg már annyian elmenekültek, hogy jó ha 140 ezren maradtunk. És sajnos, ennek még nincs vége.

Kapcsolódó Cikkek