EUR: 337,34 Ft
CHF: 318,04 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Életmód

Bocs, de szájszagod van, haver!

szájA fenti mondatot bizony nehéz kimondani, pedig sokat segíthetnénk vele az érintettnek. A szájszagban szenvedők ugyanis többnyire nem tudják, hogy miért állnak egy kicsit távolabb tőlük. A kellemetlen leheletnek számos  oka lehet: akár a dohányzás, a másnaposság, az erős illatú ételek, vagy egyes gyógyszerek is okozhatják, de meghúzódhat a háttérben egy fogtályog,  fogínybetegség vagy fogkő is. Íme néhány tipp szájszag ellen:

1. Látogassunk el egy fogászati fogkő eltávolításra.
2. Igyunk gyakran vizet, mert a kiszáradt száj kellemetlen illatú, ezért ébredéskor és a nap folyamán is érdemes kortyolgatni.
3. Rágcsáljunk petrezselyemet, ánizst, fahéjat, szegfűszeget. A fahéj és a szegfűszeg fertőtlenítő és tisztító hatású, ráadásul enyhe fájdalomcsökkentő is.
4. Együnk vagy nyalogassunk citromot, narancsot. A citrusfélék elősegítik a nyáltermelődést, és kellemes illatuk sokáig megmarad.
5. A szódabikarbóna, mint “csodafegyver” bevethető akut teltségérzés és emiatt kialakuló szájszag ellen és fogmosásnál is.


6. A rágógumi vagy a mentholos cukorka pillanatok alatt megoldja a problémát.

7. Napi egy pohár joghurt elfogyasztása a fogínybetegségek és a plakkok kialakulása ellen is véd, ami az egyik oka lehet a kellemetlen leheletnek.

8.Csökkentsük a gyomorsav termelődését recept nélkül kapható savcsökkentővel.

9. A szénhidrátmentes diéta is okozhat acetonos illatú leheletet, ilyenkor elég egy falat kenyeret bekapni.

10. Kevesebb cigaretta, kevesebb alkohol, kevesebb kávé, és megint tettünk egy lépést a a szájszag csökkentése felé.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ez vár a gyerekre a középiskolai szóbeli felvételin

    Ez vár a gyerekre a középiskolai szóbeli felvételin

    A héten megkezdődtek a középiskolai szóbeli felvételik. Mivel két különböző általános iskola jeles bizonyítványa között lehet  tudásbeli különbség, a szóbelin viszont a tanulók megmutathatják, hogyan feleltek meg a követelményeknek.

  • Az irodai elrendezés pszichológiája

    Az irodai elrendezés pszichológiája

    A hatékony munkavégzéshez elengedhetetlen a jó elrendezésű iroda. Nem mindegy hogy, milyen helyiségben, hány ember dolgozik együtt. Fontos mehatározni, hogy közös-e a munkaterület, vagy teljesen más részét végzik el az ott dolgozók a munkafolyamatnak?