2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Életmód

Boldogító ételek

Mindannyian jól tudjuk, mennyit tud segíteni egy szelet csokoládé egy feszült napon. Ám ennél sokkal egészségesebben is hathatunk pozitívan az idegrendszerünkre.

mogyoróTáplálkozási szakemberek szerint a jó hangulat alapja, hogy szervezetünkbe olyan tápanyagokat jutassunk be, melyek szükségesek az ingerület-átvivő anyagok előállításához. Az olajos magvak (dió, mogyoró, lenmag) nagyszerű “bánatételek”, többek között magas magnéziumtartalmuk miatt hamar javítanak az ember hangulatán. Egy nehéz napon azzal is tudunk magunknak segíteni, ha lazacot eszünk, pulykát és tejtermékeket. Ezekben ugyanis triptofán van, ami tulajdonképpen maga a “boldogsághormon”. Depresszó, szorongás és stressz kezelésére tirozin aminosavat is használnak az orvoslásban, de ezt táplálkozással is bejuttathatjuk , amennyiben banánt vagy avokádót eszünk. Az alacsony D-vitamin szint is közrejátszhat hangulati zavarok kialakulásában, de tenger gyümölcsei, máj és tojássárga fogyasztásával ezen is segíthetünk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Sminkigazítás az irodában

  Sminkigazítás az irodában

  Munka közben is felfrissíthetjük a sminkünket és áldozhatunk a szépség oltárán. Íme, néhány tipp az irodai kozmetikára, hiszen a reggel elkészített sminkü bizony nem mindig bírja az egész napi gyűrődést.

 • Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Hitek és tévhitek a böjti időszakban

  Ma van  a nagyböjt első pénteke, a böjti időszak ebben az évben március 6-tól április 18-ig tart. Ez a negyven nap a bűnbánat és a megtisztulás időszaka a keresztényeknél, amellyel Jézus Krisztus feltámadásának ünnepére, vagyis a Húsvétra készülnek.

 • Ablaktisztítás környezettudatosan

  Ablaktisztítás környezettudatosan

  Tavaszi nagytakarítás idején a nők zöme maga szeret takarítani, mivel azt mondják, hogy így tudni fogják, hogy mi hová kerül. Csak azok vesznek igénybe segítséget, akik nehezen bírják a fizikai munkát.

 • A kávézás története

  A kávézás története

  Több száz éve fogyasztják Európában, hazánkba elsősorban a török uralom idején jutott el a „fekete leves” ivászatának szokása.