EUR: 334,48 Ft
CHF: 314,39 Ft
2020. február 17., hétfő
Donát

Program

Bulizz idén nyáron minden naplementekor a Metaxával!

A naplemente-partyknak nagy hagyományai vannak tengerparti bárokban, mivel a nap vöröslő fénye és maga a napnyugta különleges hangulatot árasztanak. Erre az alkalomra a Metaxa egy letölthető SunSet Mixet is készített, és mostantól nyereményjáték is indul Facebook oldalukon – melynek fődíja egy privát naplemente party nyár végén: a nyereményhez nem kell mást tenni mint megosztani #metaxasun címkével!

MetaxaSunSetPartyHa pedig élőben szeretnénk hallani Nora Matisse mixét, akkor csatlakozzunk a Metaxa naplemente partyjához, amely 2015. július 8-án lesz Budapesten.


A Metaxa és a naplemente

A közkedvelt görög ital egyet jelent a napsütéssel: az előállításához felhasznált szőlőszemeket nagyjából 2000 órányi simogató napfény érleli. Erre emlékeztet csillogó, borostyánsárga színe – ezért is igazán stílszerű a naplementében, kellemes zene mellett fogyasztani. A naplemente hatással van az atmoszférára is, ennek köszönhetők az élénk sárga és narancssárga színek, különleges felhőképződmények. Ehhez a hangulathoz leginkább a kényelmes üldögélés, koktél-szürcsölgetés és beszélgetés illik, chill-out vagy lounge mixekkel. Nora Matisse, egy fiatal, tehetséges zenész a Metaxának erre a nyárra egy külön mixet készített, amely letölthető innen: https://soundcloud.com/metaxa2015/metaxa-sunset-mix-2015


 

A Metaxa története

Egy SPYROS METAXA nevű görög borász 1888-ban készítette el ezt a különleges borostyánsárga párlatot, és szinte azonnal világsikert aratott. A zamatos, görög nap érlelte szőlőfajtákból készült borok házasításából, azok párlatából készítik a Metaxát, amelyet a több éven át tartó érlelés után az Égei-tenger vidékéről származó csodás zamatú muskotályborokkal elegyítenek. A keveréket fűszereken és rózsaszirmon szűrik át – ez adja az ital egyedülállóan selymes ízét. A palackokon a csillagok száma azt jelzi, hogy hány évig érlelték a párlatot. A legnépszerűbb az ötcsillagos, amely 5 évet tölt palackozás előtt a különleges tölgyfahordókban.

Metaxa SunSet party 2015

A Metaxa naplemente-partyja idén 2015. július 8-án lesz, ahol gólyalábasok, tűzzsonglőrök, Nora Matisse és persze finomabbnál finomabb Metaxa koktélok gondoskodnak majd a kitűnő hangulatról. A partyra Facebook-on regisztráló vendégek három koktélra a Metaxa vendégei. Nyár végén a Metaxa-rajongók pedig akár egy saját naplemente-partyt is nyerhetnek.

Csatlakozz az eseményhez itt: https://www.facebook.com/events/712261545569596/

 

Hogyan fogyasszuk a Metaxát?

A Metaxa nem csak borpárlatként nagyon finom, hanem long drinkeket vagy koktélokat is készíthetünk belőle.

 

Íme két ötlet:

 

Metaxa Sunginger

  • 4 cl 5 csillagos METAXA
  • gyömbérital
  • narancsszeletMetaxa_Greek-Mojito

Tedd egy longdrinkes pohárba a jeget, a narancskarikát és a 4 cl METAXA 5 csillagot, majd öntsd fel gyömbérrel!

Metaxa Mojito vagy Mykonos Mojito

A klasszikus mojito recept – rum helyett Metaxával.

  • 4 cl 5 csillagos METAXA
  • 2 cl citromlé, 1 lime negyedelve
  • cukorszirup vagy barna cukor
  • 10 friss mentalevél
  • szódavíz

Tedd egy tumbler pohárba a lime-ot, cukrot és mentaleveleket, majd törőfával kicsit nyomkodd meg (ne törd össze!). Ezután jöhet a Metaxa, a zúzott jég, végül öntsd fel szódával, keverd át kanállal.

 

Facebook játék a Metaxával és Nora Matisse-szal

A Metaxa magyar Facebook oldala (www.facebook.com/metaxasun ) 2015. június 25 és augusztus 12. között egy játékot is hirdet. Hallgasd meg a Metaxa SunSet Mixet (https://soundcloud.com/metaxa2015/metaxa-sunset-mix-2015), oszd meg publikus posztban Facebook oldaladon a #metaxasun hashtaggel, és máris játékban vagy! Hetente Metaxa ajándékcsomagot sorsolnak, a fődíj pedig egy nyárvégi, privát Metaxa SunSet Party 30 fő részére Nora Matisse-szal és a Metaxával – a nyertesnek csak a helyszínt kell majd ehhez biztosítania.

Nora Matisse

Hatévesen kezdett zenével foglalkozni, csellózott tíz éven keresztül. A The Beatles, Pink Floyd és a King Crimson inspirálták. Az elektronikus zene tinédzser korától foglalkoztatta, de nem volt cél, hogy DJ legyen. Deep house, house, techno és tech-house zenék érdekelték leginkább. Amikor a mixeléssel kezdett foglalkozni, a dolgok felgyorsultak. Ezzel párhuzamosan egy saját márkát is létrehozott, a PANK-et, amelyet szintén a zene inspirál. Az elmúlt 2 évben olyan művészekkel sikerült egy színpadon megjelennie, mint például Nina Kravitz, Hernan Cattaneo, Giovanni Verrina, Reboot, Masomenos, stb. Jelenleg Magyarországon él és két trendi budapesti klubban a BOB-ban és Kolorban játszik rezidensként.

“A Metaxa felkérése nagyon inspiráló volt, mert a napnyugtának különleges ereje és hangulata van, ezért a Metaxa SunSet Mixbe is a pörgés és a nyugalom izgalmas keverékét igyekeztem belecsempészni, némi spirituális fűszerezéssel.” – mondja Matisz Nóra, a.k.a. Nora Matisse.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek