EUR: 338,07 Ft
CHF: 318,49 Ft
2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Budapest VII.kerület

Díjakkal zárt Pesti Magyar Színház

Pesti Magyar SzínházAz évad végén a színház társulata a szokásos módon odaítélte szakmai díjait. A Farkas–Ratkó vándorgyűrű tulajdonosa a 2014/2015-ös évadban a társulat szavazatai alapján egy éven át Pavletits Béla színművész. A Pesti Magyar Színház által 2003-ban alapított Főnix-díjat a színház három kategóriában adja ki. Az évad legjobb női főszereplője Holecskó Orsolya színművésznő, a legjobb férfi főszereplője Horváth Illés színművész, a különdíjat Roskó János öltöztető kapta.

Az ünnepi évadzáró ülésen elhangzott, hogy a Pesti Magyar Színház különleges zenei csemegéket, kortárs művészeket, fiatal tehetségeket, a társulat tagjait és a színházi élet ikonikus nagyjait hozza el személyes közönségtalálkozókra ősztől.


A Pesti Magyar Színház az egykori Nemzeti Színház jogutódjaként feladatának tartja történetének kutatását, megfogalmazását és nyilvánossá tételét. A magyar színház egészének 1949 utáni szakasza feldolgozásra vár, ezért a Pesti Magyar Színház együttműködésre lép a Theatron Műhely Alapítvánnyal annak érdekében, hogy az 1949-2002 közötti „nemzetis” előadások értő és értelmező nyilvánosságot kapjanak. Az előadáscentrikus színháztörténeti koncepció mentén létrejövő elemzések mindenkinek hozzáférhetően a www.philther.hu felületen jelennek meg folyamatosan.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.