EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Budapest XVII.kerület

Domonkos a mi sztárunk

Az LGT, Ákos és Boggie mögött is vokálozott már Dely Domonkos. A kerületben született, itt dolgozik, és innen indul koncertezni vagy driftelni. A harmincas évei elején járó fiatalember nemrég saját albumát is megjelentette. Méltán lehetünk büszkék rá!

Dely Domonkos volt iskolája, a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Gimnázium lépcsőjén ( Fotó Sáfár Tibor )

Dely Domonkos volt iskolája, a Kőrösi lépcsőjén
( Fotó Sáfár Tibor )

– Az első pár évemet abban a házban töltöttem, amit dédnagyapám épített, jelenleg ez a szomszédos telkünk. Az összes iskolámat itt végeztem, és itt is dolgozom egy patikában. Világéletemben kertes házban éltem, nem is tudnám elképzelni magam egy lakásban – adta meg a magyarázatot Dely Domonkos arra, miért és mióta kötődik a kerülethez. A fiatalember nagyon korán elsajátította a zenei alapokat, még húsz sem volt, már több koncerten közreműködött, mint amennyit kortársai közül bárki egyáltalán látott.


– A gimnáziumban többször rezgett a léc a fellépések miatt. Sokat hiányoztam, ami nyilván nem jött jól év végén, de a tanárok április, május környékén mindig figyelmeztettek, ne legyen meg a kétszázötven, ami után mindenből vizsgáznom kellene. A rekord 248 hiányzott óra volt – mesélte a Lokálnak Domonkos, aki már óvodás korában zongorázni tanult, ahogyan két testvére is járt zeneiskolába. Mint mondta, ez nem volt kötelező, inkább egyértelmű.

Csak a szövegtanulással van baj

Domonkos azt is bevallotta, hadilábon áll a szövegtudással. Sosem memorizálta könnyen a sorokat, pedig rutinja van bőven. Mint mondja, előbb figyel a hangszínre egy új dalban, mint a szövegre.– A turnékon első tíz bulin kell a mankó, addigra azért megjegyzem a szöveget. Még a lemezbemutatómon is volt előttem papír.

– Negyedikes koromban dobra váltottam, aminél le is ragadtam, később az ütőhangszerek és a vokálozás lett a terepem – tette hozzá a fiatal tehetség, aki bármilyen hihetetlen is ebben a korban, visszatérőnek számít a zenei szakmában. Tizenhét évesen ugyanis megcsömörlött, befejezte.


– Ennyi idősen fura ezt mondani, de sok negatív tapasztalatom volt a zenei világban, és kiszálltam. Másfél év múlva Jamie Winchester volt az, aki visszahívott. Jó kezekbe kerültem nála, és onnantól inkább pozitívak voltak a benyomásaim.

Domonkos több szuperprodukcióban fellépett már, az első helyre rögtön három emlékét is odatenné.

Nézze meg videón, hogy énekelt Dely Domonkos az Eurovíziós Dalverseny döntőjében Boggieval: https://www.youtube.com/watch?v=WETXc5Z7Cng

boogie - dely domonkos– Boggieval az Eurovíziós Dalfesztivál bécsi döntőjén több száz millió embernek énekelhettünk. Rettentő profi munka volt, a zene playback, az ének élő volt. Igazi modern shownak mondanám. Más tészta volt például az LGT négy, egymást követő Aréna-koncertje. Az egy igazán komoly zenei produkció volt. De szívesen emlékszem az Ákos-turnéra is – sorolta méltán büszkén kerületünk szülötte, akinek nagy vágya teljesült akkor is, amikor albumot adott ki. Ahogy fogalmazott: tartozott magának vele.  A 1JZ vvti. Nem elírás, az elnevezés a versenyautójában lévő motor sorszáma. Mert van az életében még egy nagy szenvedély: a driftelés.

(fotó:budaiakos.hu)

A lemezkészítést is megihlette a driftautó (fotó:budaiakos.hu)

Legyen az gyógyszer, kotta vagy kézifék, mindegyikhez ért

Legyen az gyógyszer, kotta vagy kézifék, mindegyikhez ért

– Gyerekkori szerelem, csak buszra nincs jogosítványom. Először vettem egy hobbizsigulit, amivel ralizhattam. Később a drift lett a kedvenc, már kétszer voltam magyar bajnokságban második, de első helyezett még nem. Az arany még hiányzik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.