2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIX.kerület

Edzésben a Honvéd

Nem túlzás azt mondani, a Honvéd túlélte az előző idényt, a négy edzőt elfogyasztó klub közel volt ahhoz, hogy idén másodosztályú bajnokikra készüljön. A tizenharmadik hellyel bennmaradó, Pietro Vierchowod, Jasper Adrianus de Muijnck, Csábi József és Marco Rossi által is trenírozott piros-feketék értelemszerűen javítanának, és az első hatban szeretnének végezni.

A kispesti Honvéd foci edzése   (Fotó: Máté Krisztián)

Hiányzott már a labda

Két hetet pihent a megfogyatkozott labdarúgó NBI mezőnye a nyáron. A csapatok már el is kezdték a felkészülést a következő szezonra, ahol tizenkét együttes egymással három kört játszva dönti el a bajnoki helyezések sorsát.


A kispesti Honvéd foci edzése  (Fotó: Máté Krisztián)

Hidi Patrik (labdával) Diósgyőr ellen szerzett gólját találták a tavalyi év legszebb Honvéd-góljának a szurkolók

Bambi lekéste az edzést

őz kispesti magazin

Az első tréning másnapján tűnt fel a gyakorlópályán egy őzbak. Az eltévedt állat több kört is futott a pálya körüli dombokon, de teljesítménye nem győzte meg a szakvezetést, eltekintenek a leigazolásától. A négylábút altató lövedékkel kábították el, majd biztonságba helyezték, és a közeli, XVII. kerületi szabad erdőterületen elengedték.

A felkészülést már Kispesten is elkezdték, több próbajátékossal és igazolással a fedélzeten. Két fiatal akadémista, a védő Botka Endre és Gazdag Dániel is aláírt a Honvédhoz. A tulajdonos, George F. Hemingway balhátvédet, középső védőt, irányítót és csatárt szeretne igazolni, egyúttal a mezőny első felében szeretné látni együttesét a végelszámoláskor.

Így fest az NBI 2015/2016-os szezonja

A licencproblémák miatt a tavalyi tizenhat helyett idén tizenkét csapat alkotja az elsőosztályú bajnokságot. Mindenki háromszor találkozik minden ellenféllel, harminchárom forduló után alakul ki a végeredmény. A bajnokság július közepén kezdődik.

A kispesti Honvéd foci edzése  (Fotó: Máté Krisztián)

Marco Rossi tavasszal vette át a csapatot

A visszatérő olasz edző, Marco Rossi legénysége jó hangulatú, sajtónyilvános edzést vezényelt a felkészülési időszak első napján. A klub az első felkészülési mérkőzését lapzártánk után, kedden játszotta Telkiben, a ciprusi AEL Limaszollal.


Mi lesz veled, Bozsik?

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) azt javasolta Fürjes Balázs kormánybiztosnak, hogy a Bozsik Stadion újjáépítését a 2015/16-os szezon után kezdjék meg, feltéve, hogy addigra befejeződik a Szusza Ferenc Stadion felújítása és a Hidegkuti Stadion építése – tájékoztatta George F. Hemingway, a Budapest Honvéd tulajdonosa az MTI-t.

– Múlt héten kaptuk meg az MLSZ erre vonatkozó levelét, amelynek nem volt előzménye, így váratlanul ért minket. De nem ördögtől való gondolat csak azért, mert nem a mi szánk íze szerinti javaslatot tartalmaz. Egyelőre nincs probléma, nem akarjuk a sértett klub szerepét betölteni – mondta az MTI-nek Hemingway. A Bozsik Stadion építése az eredeti tervek szerint januárban kezdődött volna, Hemingway pedig úgy véli, az MLSZ javaslata alapján legkorábban jövő májusban kezdődhetne, de inkább 5-6 hónapos csúszással számol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha nem foci, akkor footgolf

Volt oka ünnepelni Gazdik Dánielnek

Volt oka ünnepelni Gazdik Dánielnek

Az akadémián pallérozódó tehetségek beépítése mindig is a szurkolók egyik elvárása volt a klub felé. A Honvéd igenis nevel tehetségeket. Egy hete a Kisorosziban rendezett III. Junior Footgolf Kupán a kilenc és tizenkét év közöttiek kategóriájában Gazdik Dániel lett a legjobb. A labdarúgás és golf kombinációjában az aktuális világbajnok magyar, honi focistának tehát igenis lehetséges sikereket elérnie a gyepen.

Budapest, 2015. április 26. A kispesti Souleymane Youla (j) gólt szerez a debreceni Dusan Brkovic mellett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Budapest Honvéd - DVSC-TEVA találkozón a budapesti Bozsik Stadionban 2015.április 26-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2015. április 26.
A kispesti Souleymane Youla (j) gólt szerez a debreceni Dusan Brkovic mellett a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Budapest Honvéd – DVSC-TEVA találkozón a budapesti Bozsik Stadionban 2015.április 26-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.