2020. február 25., kedd
Mátyás

Budapest II.kerület

Egy aranynál szebb a kettő!

foci Bedő2

Bedő Domonkos 42 góllal lett gólkirály

foci hsc2

A bajnokcsapat az utolsó mérkőzésen 12-0-ra nyert

Kis túlzással emberemlékezet óta nem nyert felnőtt bajnokságot a hidegkúti futballcsapat. A Budapest-bajnokságban szereplő klub most azonban történelmet írt, hiszen két felnőtt csapata két különböző bajnokságban szerzett aranyérmet.

Óriási változások mentek végbe a kis amatőr egyesületnél az elmúlt évben. Az önkormányzat segítségével és a Magyar Labdarúgó-szövetség jóvoltából augusztusban átadták a „hidegkúti göröngyös” helyén több mint 400 millió forintból épült létesítményt. Az átadón a kerület polgármesterw viccesen megjegyezte, reméli, sok bajnoki címnek örülhetnek majd a klub szurkolói. Talán ő sem gondolta, hogy kívánsága ilyen gyorsan valósággá válik. Az egyesület ugyanis két felnőtt csapatott indított a Budapest-bajnokságban, és mind a kettő bajnokságot nyert.


Az első csapat veretlenül nyerte meg a harmadosztályt úgy, hogy 23 győzelem mellett háromszor játszott döntetlent, és 26 meccsen több mint száz gólt szerzett, no és a bajnokság gólkirálya is hidegkúti, Bedő Domonkos személyében.

– Kétéves folyamat a gyümölcse ez a bajnoki cím – mondta a Lokálnak Martin Béla vezetőedző. – Tavaly nagyon nehéz helyzetben voltunk, pálya, edzés nélkül, folyton idegenbe utazva kellett kiharcolni a bennmaradást, de már akkor kialakult a csapat magja, hiszen a régen a csapatban játszók és az a 4-5 játékos, aki tavaly télen érkezett, jól összecsiszolódott. A pálya átadása után, a rendszeres edzéseknek köszönhetően aztán ugrásszerű fejlődést tapasztaltam a játékosoknál, de a sikerben nagy szerepet játszik az is, hogy ezek a srácok igazi közösséget alkotnak. Tudjuk, hogy a másodosztályban nem lesz könnyű dolgunk, jó lenne olyan eredményt elérni, hogy simán bennmaradjunk, épp ezért már most szóltam a fiúknak, hogy kemény nyári edzésekre számítsanak.


Az egyesület a BLSZ IV-ben is indított egy csapatot azoknak a játékosoknak, akik nem tudták vállalni a heti edzéseket, vagy más okból nem fértek oda az első csapathoz. Arra viszont kevesen számítottak, hogy ennek a csapatnak is sikerül megnyernie a bajnokságot.

– Ahhoz képest, hogy lényegében csak hétvégenként tudtunk összeállni, nagyszerűen teljesítettük. Minden meccsen nagyot küzdöttünk, és ezzel esetenként kiküszöböltük, hogy voltak olyan ellenfeleink, akik összeszokottabb társaság látszatát keltették – mondta a Lokálnak Apjok Gergely, a tartalékcsapat játékos-edzője, aki a klub elnökhelyettese is egyben. – Óriási siker nekünk ez a dupla aranyérem. Köszönet érte a vezetőedzőnek és a csapat összes tagjának, valamint az önkormányzatnak, mert nélkülük nem lenne ilyen csodás létesítményünk.

A klub történelméhez szorosan kötődik négy ember. Pokorny József, a klub egykori elnöke, Komáromi István, Simon Imre és Narm István edzők. Az elmúlt évtizedekben lényegében ők négyen tartották életben ezt a klubot, és dolgoztak nagyon sokat azért, hogy egy igazi baráti, családi egyesület jöjjön létre Hidegkúton. A sors kegyetlen játéka, hogy ők négyen már nem érhették meg ezt a sikert, de az egyesület összes tagja hiszi, tudja, hogy a „nagy négyes” egy felhőn ülve tapsol tanítványaiknak.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.