EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XIII.kerület

Egy háztömbnyi gyerekparadicsom

lokal_ter_13_2 (9)Igazi kis gyerekparadicsom bújik meg a nagy tömbök és irodaházak között a Taksony és Tüzér utca sarkán.  A hatalmas, árnyas játszótér szinte mindig tele van.

– Öt utcával távolabb lakunk, de mindennap kijövök ide a gyerekekkel. Amíg a nagyobbik játszik, a kisebbik a jó levegőn, a babakocsiban alszik – mondta el a Lokálnak Gyulásné Tóth Andrea, aki öt és egyéves kisfiával jár a térre.

A játszóteret az önkormányzat 2012-ben teljesen felújította, így fából épült „várrendszer”, új csúszda, kötélpálya épült.
– Nem is tudnám, hova vinném a gyerekeket, ha nem lenne ez a játszótér, hiszen a környéken még csak hasonló sincs – mondta ezt már Varga Attiláné a Lokálnak. – Ráadásul a játszótér szélén külön elkerített részen kutyafuttató is van, így amíg én a gyerekekkel játszom, a férjem a kutyát is megsétáltatja.


Merthogy a tér kialakítói a kutyásokra is odafigyeltek, és ahogy azt Varga Attiláné elmondta, egyik szegletét a négylábúak vehetik birtokba.

De a kicsik mellett a nagyobb gyerekek is jól szórakozhatnak a téren, hiszen itt még megtalálható egy klasszikus „grund”, azaz egy nagy méretű, betonos focipálya, sőt, a felújítás során néhány kültéri kondigépnek is a találtak helyet.

Gyerekeknek, felnőttnek, kutyásnak igazi oázis ez a város a kerület közepén.

lokal_13ker_ter1  lokal_ter_13_2 (2)         lokal_ter_13_2 (13)

Kapcsolódó Cikkek