2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Tech

Egyre jobban kedveljük a robotokat

Egyre több európai kedveli a robotokat az Eurobarometer autonóm rendszerekkel kapcsolatos véleményeket firtató felmérése szerint.

Az európaiak vezetőnélküli járművekhez, autonóm drónokhoz és más robotokhoz való viszonyát vizsgáló felmérés hétfőn közzétett eredményei szerint tíz olyan európai állampolgár közül, akiknek már volt dolga hasonló technikával, nyolc kedvező véleménnyel bír ezekről az eszközökről, kilenc pedig szívesen szerezne magának robotot.

Az európai fiatalok 74 százaléka vélekedik kedvezően a robotokról, az összes európai 72 százaléka pedig úgy gondolja, a robotok segítenek az embereknek, így hasznosak a társadalom számára.


A felmérésben megkérdezettek ötöde vélte úgy, hogy elgondolkodna egy otthoni robot beszerzésén, míg minden tizedik válaszadó ezt már az elkövetkező öt éven belül is elképzelhetőnek nevezte.

A felmérés szerint azok az európaiak, akik már dolgoztak együtt robotokkal, sokkal inkább hajlamosak lennének vezetőnélküli járműveket alkalmazni szállításhoz vagy utazáshoz. Emellett a robotokkal már otthon vagy munkaközben tapasztalatot szerző állampolgárok társaikhoz képest kevésbé vélik veszélyesnek magánéletükre nézve a civil drónokat, és jellemzően eredményes eszköznek tekintik a pilótanélküli repülőgépeket különböző termékek mozgatásához, célba juttatásához.

Kapcsolódó Cikkek