EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 23., vasárnap
Alfréd

Sport

Ellenfélre várva

Június 22-én tartják a labdarúgó Európa-liga sorsolását, melyen három magyar csapat érdekelt. Az előzetes esélylatolgatás alapján a Debrecen van a legjobb helyzetben, a Ferencvárosra és az MTK-ra viszont már az első körben nehéz ellenfél várhat.

lokal_sport_europaliga_4szam

A Debrecen kiemeltként várhatja a sorsolást (fotó:dvsc.hu)

Az elmúlt évek nemzetközi mérkőzéseinek alapján a Debrecen nemcsak az első, de a második selejtezőkör sorsolását is kiemeltként várhatja, ami azt jelenti, hogy biztosan elkerülni az erősebbnek vélt csapatokat. Abban az esetben azonban, ha a Loki eljut a harmadik selejtezőig, már nem lesz kiemelt, és mivel akkor már olyan csapatok is bekapcsolódnak a sorozatba, mint a Borussia Dortmund, az Athletic Bilbao vagy a Dinamo Moszkva, sok múlhat a sorsoláson – és a szerencsén.


A Ferencváros és az MTK sokkal nehezebb helyzetben van. Mivel egyik csapat kiemelt, és az első selejtezőt területi elv alapján sorsolják, az ellenfelek között ott lehet a Slovan Bratislava, a Sheriff Tiraspol, a Hajduk Split vagy épp a Crvena Zvezda.

Minden június 22-én derül ki, hiszen az, hogy a  zöld-fehérek vagy a kék-fehérek a második kör sorsolásán hova kerülnek, az első ellenféltől függ. Egy komolyabb csapat kiejtése egy relatíve könnyebb riválist érhet, ám ha a Fradi és az MTK könnyebb ellenfelet kap elsőre, az automatikusan erősebb ellenfelet von maga után a második körben.


Szintén július 22-én kap ellenfelet a Bajnokok Ligájában induló Videoton, amely kiemeltként várhatja a sorsolást. Ez azt jelenti, hogy a magyar bajnok biztosan elkerül olyan klubokat, mint a skót bajnok Celtic, a horvát Dinamo Zagreb vagy fehérorosz BATE Boriszov. A magyar bajnoknak a főtábláig három párharcot kellene sikerrel megvívnia.

Az Európa Liga első körének mérkőzéseit július 2-án és 9-én, míg a BL-selejtező összecsapásait július 14-15-én és 21-22-én játsszák.

Székesfehérvár, 2015. május 31. A labdarúgó OTP Bank Liga bajnok csapata, a Videoton játékosai ünneplik győzelmüket a bajnoki trófeával Székesfehérváron 2015. május 30-án este. MTI Fotó: Illyés Tibor

A Videoton simán nyerte a bajnokságot, így jöhet a Bajnokok Ligája (fotó: MTI/ Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek