EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,58 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Életmód

Erre figyeljen, ha nyaralni megy

A nyaralós fotók posztolásával várjuk meg, míg hazaértünk

A nyaralós fotók posztolásával várjuk meg, míg hazaértünk

A nyugodt nyaralás érdekében érdemes néhány hasznos előkészületet tenni, melyekkel megóvhatjuk otthonunkat az illetéktelenek elől. A Groupama Garancia Biztosító tanmácsai segíthetnek elkerülni a  betörést vagy megelőzni a lopást. az értéktárgyaink ellopásából származó lelki és anyagi károkat.

1. Érdemes indulás előtt az ajtókra több zárat szereltetni, ablakaink védelmét pedig rácsokkal és törés-biztos fóliákkal megerősíteni.


2. Elterjedt eljárás a mozgásérzékelők beszerelése, általános hiba azonban, hogy csak a földszinten vannak kiépítve, noha a betörők sokszor az emeleti erkélyajtón vagy ablakon jutnak be. Figyeljünk erre is a riasztórendszer kialakításakor.

3. A levelekkel, szórólapokkal teli postaládák könnyen felkelthetik az potenciális betörők figyelmét, ezért távollétünk idejére kérjünk meg valakit, hogy ürítse ki.

4. Ha hosszabb időre utazunk, jó ötlet néhány időzített kapcsolót beszereltetni, amelyekkel szabályozható, hogy a világítás különböző – előre beállított – időpontokban magától kapcsolódjon fel a lakás különböző pontjain, azt a látszatot kelthetjük, hogy otthon vagyunk.

5. Indulás előtt nézzünk körül az udvaron, kertben, hogy nincs-e olyan tárgy az ablakok közelében, amely segítséget nyújthat a betörőknek a ház falának megmászásához. A ház körül például ne maradjon létra vagy egyéb kerti bútor.

+1 Bármennyire is menő helyszíni tengerparti szelfivel teleszórni a közösségi oldalakat, a képes beszámolót tartogassuk a nyaralás utánra tartogatni, hogy minél kevesebb ember figyelmét hívjuk fel figyelmet üresen maradt lakásunkra.

Kapcsolódó Cikkek