EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb XI.kerület

Futás, jönnek a boldogság-hormonok!

Futnak a Sasok

Futnak a Sasok

Mára az egyik legnagyobb amatőr csapattá nőtte ki magát az ELTE-BEAC Polythlon, ugyanakkor bensőséges, családias légkör maradt a tagok között. A triatlon és a futócsapat az egyetemistáktól a 70-es korosztályig mindenkit vár a klubba!

A csapat a triatlon születésekor alakult az akkori ELTE hallgatókból és oktatókból. A 80-as évek közepén létrehozott klub ugyan a 90-es évek elején felbomlott, de 2007-ben Székely Mózes, az ELTE akkori tudományos és stratégiai igazgatója – egyébként Ironman – újraszervezte. Mára elérték a 260 fős klubtagságot. Az ELTE és a BEAC a csapat létrejötte óta segíti a munkát. A triatlon szakosztályt Kis Gyula vezetőedző, csapatkoordinátor fogja össze, Keresztesi Gitta Ironman csapat magyar bajnok segítségével, aki a gárda egyik lelke.


A triatlon cspat

A triatlon csapat

– A csapat összetétele főként a 20-40 éves korosztály. Aktív hallgatók (nem csak ELTE-sek), alumnik (már végzett hallgatók) és lelkes amatőrök, nagyszerű egyveleget alkotva, így mindig garantált a jó hangulat az edzéseken, versenyeken – mondta Kis Gyula.

A Polythlon elsősorban triatlon klubként indult, de hamar kiderült, külön igény van a futásra, ezért a csapaton belül a Sashegyi Gepárdok néven ismert futókörrel is bővült.


– A Gepárdok között vannak gyors maratonisták, de kezdő futók is. Edzéseinket is úgy építjük fel, hogy több szinten is tudjanak hozzánk csatlakozni – tájékoztatta a Lokált a háromszoros magyar bajnok triatlonista, aki Szabó Gáborral (csapatban sokszoros maratoni bajnok) és Pelsőczy Attilával (magyar bajnok hegyi futóként jelenleg is aktív) segíti a Gepárdok edzéseit.

– Bárki a csapatunk tagja lehet, aki a sport iránt kicsit is érdeklődik, nincs életkori korlát. Alapvetően az egyetemista és ennél idősebb korosztály, egészen 60-70 éves korig mindenki – tudtuk meg Kis Gyulától.

– Mára az egyik legnagyobb amatőr csapattá nőttük ki magunkat évi 200 fölötti versenyindulással és heti 16 foglalkozással, mégis megmaradt a bensőséges légkör Az egyébként sem a teljesítményről, hanem a közös sportolásról és egymás motiválásáról szóló edzések mellett is szervezünk másféle programokat. Egy ilyen összekötő közös szenvedély, mint a sport, összehozza a hasonló embereket. Ezt nem lehet megunni. A triatlonba vagy a futásba ha belekóstol az ember, egy életen át csinálja. Ahogy mondják, fél óra mozgás után termelődnek a “boldogság-hormonok”. Ha mindezt barátok, csapattársak között teheti, úgy biztos, hogy állandó része lesz az életének.

Örülnek a polytlonosok

Jól érzik magukat együtt a polytlonosok

Bringázás és úszás után is összetartanak a lányok

Bringázás és úszás után is összetartanak a lányok

Kapcsolódó Cikkek