2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XIV.kerület

Gál Attila, a zuglói street food király

Gál Attila munka közben

Gál Attila munka közben

Sokan csak kapkodják a fejüket a street food forradalomra, de a Kerékgyártó utca lakói pontosan tudják, miről van szó. Itt megszokott látvány a családi ház előtt parkoló Piknik UtczaBár, vagyis a sárga busz. Ilyenkor tudják: itthon van a szuperséf. Zuglóban él ugyanis családjával a magyar street food király, Gál Attila.

A Márgál és a Káli Art Inn legendás egykori konyhafőnöke első, hazai guruló gourmetként színvonalas fogásokat készít vendégeinek. Számos híresség is odavan a főztjéért, a sárga ínyencbuszt ma már várják a fesztiválokon, hiszen pontosan tudját: itt nem a hamburger-hot-dog kombót kapják.


– Láttunk komoly amerikai buszokat, amelyek nagyon tetszettek. Elgondolkodunk, mi lenne ha mi is belevágnánk – elevenítette fel az utca bár kitalálásának pillanatát Gál Attila. – A feleségemmel több színvariációt is kitaláltunk, majd a barátainkkal, ismerőseinkkel megszavaztattuk, melyik design legyen a végleges. Nekem mondjuk nem ez volt a kedvencem, de most már tudom, jó döntés volt. Amit tudtunk, magunk csináltunk meg a buszon, de segített két aranykezű zuglói mester, akik nagyon odatették magukat, valamint két graffiti művész srác is a design felfestésében.

A busz csupán 5-ször 2 méteres, a hasznos belső tér, vagyis a konyha, pedig 8 négyzetméter.


– Ennyi bőven elég! – állítja a séf, aki 2 perc alatt készít el egy gourmet fogást. Az ő személyes kedvence mindig az, amin éppen dolgozik.

– Olyasmit nem adok ki a kezemből, amit nem szeretek – szögezi le a négygyermekes családfő. Lapunknak elárulta: Ármin fiában látja az utánpótlást. A 7 éves “nagyfiú” otthonosan mozog a konyhában, kolbásztöltésnél például úgy segédkezik, mint egy felnőtt mester. – Ő lesz szerintem a trónkövetelő. Minden megvan benne ahhoz, hogy séf legyen! – büszkélkedik az apuka.

Gál Attila úgy véli, a street food nem csupán egy guruló étterem, hanem egy különös, felemelő és nagyon is direkt életérzés. – A vendégekkel közvetlen a kapcsolat, egyből megkapom a visszajelzést az ételről és ez számomra nagyon fontos. Kell ennél több? – teszi fel a költői kérdést a már Michelinre is jelölt séf, és ígéri, egyszer a Kerékgyártó utcaiaknak is csapnak egy hatalmas pikniket.

A PiknikUtczaBár a fesztiválközönség kedvence

A PiknikUtczaBár a fesztiválközönség kedvence

A konyha csupán 8 négyzetméter

A konyha csupán 8 négyzetméter

Pásztor Sámuel, az Anna and the Barbies zenésze is mindig szívesen eszik a séf főztjéből

Pásztor Sámuel, az Anna and the Barbies zenésze is mindig szívesen eszik a séf főztjéből

Azurák Csaba sem tud a gourmet ízeknek ellenállni

Azurák Csaba sem tud a gourmet ízeknek ellenállni

Egy pohár csalánleves

Egy pohár csalánleves

Kollégánk kedvence, a chilli con carne tortillával, magyarul csilis bab

Kollégánk kedvence, a chilli con carne tortillával, magyarul csilis bab

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.