EUR: 338,11 Ft
CHF: 318,31 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Budapest

Gyerekek, ez komolyan jól nézett ki!

Budapest, 2015. június 18. Fischer Iván Kossuth-díjas karmester vezényli Budapesti Fesztiválzenekart a Tértánckoncerten a budapesti Hősök terén 2015. június 18-án. MTI Fotó: Kallos BeaTöbb mint kétszáz roma, valamint nem roma gyermek és fiatal táncolt együtt a Hősök terén múlt csütörtökön. A TérTáncKoncert elnevezésű rendezvény különlegessége az volt, hogy zenét a Budapesti Fesztiválzenekar szolgáltatta, egyedülálló ingyenes koncertjükön komolyzene, Mendelssohn Szentivánéji álomhoz írt kísérőzenéje csendül fel Fischer Iván vezényletében – adta hírül az MTI. Az ország 12 különböző iskolájába járó, hátrányos helyzetű 12-16 éves gyerekeket az alkalomra február óta heti rendszerességgel készítette fel egy szakképzett koreográfuscsapat.

A kezdeményezés célja, hogy az együttes teret engedjen a kreativitásnak, és mindenkivel megoszthassa a zene varázsát. Emellett remélik, hogy a tolerancia és kölcsönös tisztelet jegyében zajló közös felkészülés, valamint az előadás tapasztalata erősíteni fogja a táncoló gyerekek önbizalmát is.
Budapest, 2015. június 18. Iskolások táncolnak a Budapesti Fesztiválzenekar Tértánckoncertjén a budapesti Hősök terén 2015. június 18-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Budapest, 2015. június 18. Kislány táncol a Budapesti Fesztiválzenekar Tértánckoncertjén a budapesti Hősök terén 2015. június 18-án. MTI Fotó: Kallos Bea

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.