2020. február 18., kedd
Bernadett

Életmód

Gyerekszáj

gyerekszájMinden gyereknek van egy-egy jó beszólása, ami aztán a családi anekdotagyűjtemény része lesz. Ezeket az aranyköpéseket nem árt feljegyezni, hogy évek múlva is pontosan vissza tudjuk idézni. Anyukák gyűjtéséből állítottunk össze egy csokorra való cukiságot.

– Esténként, mikor négyéves lányomat kiveszem a fürdőkádból, be szoktam kenni testápolóval, mert száraz a bőre. Egyik este a nagyi segíteni akart, és ő vette ki, a testápoló pedig elmaradt. A lányom csípőre vágta a kezét, és szemrehányóan megkérdezte: – Mi lesz a tepsitárolóval?


– Apa vezet, és amikor ideges, mindenkit Jenőnek hív.  Hangosan sürgeti a többi autóst a dugóban: -Menjél már Jenő, haladjál már Jenő! – dohogja. Az ötéves Dani áhítattal megszólal a gyerekülésben: – Apa, te mindenkit ismersz?

– Otthon többnyire mackóban és pólóban vagyok. Nemrég elmentem a régi kollégákkal egy céges buliba. Amikor sminkeltem, a hároméves fiam utánam jön. Nézi, ahogy rúzsozom magam, majd megszólal: . Anya, te úgy nézel ki, mint egy nő!


– Sástói kirándulás alkalmával a 2 és fél évessel felmentünk a kilátóra, ahová rengeteg lépcső vezetett. Ő ment elől, és amikor felért, mondtam neki: -Na, Robika, most aztán szétnézhetsz! Ő kissé csodálkozott ugyan, de balra, majd jobbra nézett és kijelentette: – Anya, nem jön semmi!

– Iskolába megy ősszel a fiacskám. Hogy milyen lelkesedéssel, az kiderül párbeszédünkből: – Anya, úgy érzem, lázas vagyok! Megnéznéd? Megnézem a kezemmel a homlokát, hideg. Mondom neki, hogy egyáltalán nem lázas. Mire ő csalódottan: – Tudom, tudom, csak gyakoroltam…

-Építkezés előtt állunk. Hétéves Kristóf fiammal beszélgettünk, hogy melyik szoba milyen színű lesz. Erre ő: – Anya, nekem meleg színű legyen a szobám fala, mert tudod, hogy mindig kitakarózom!

– Reggel siettünk a suliba, oviba a gyerekekkel. Az autóban vettem észre, hogy a gyűrűimet otthon felejtettem. Erre az ötéves Niki  azt mondja nekem:  – Anya, akkor nehogy barátkozz idegenekkel! Ha valaki gyűrűt szeretne neked adni, akkor azt mondd, hogy köszönöm, már foglalt vagyok!

Kapcsolódó Cikkek