2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb XIII.kerület

Hajrá Vasas!

Három év NB II-es szereplés után ismét örülhetnek az Angyalföldi szurkolók. A Vasas megnyerte az NB II-es labdarúgó bajnokságot és ősszel ismét a legjobbak között bizonyíthat.

Igazán méltatlan időszakokat éltek meg a piros-kékek. Két évvel ezelőtt az is megtörtént a Fáy utcában, hogy egy sehol nem jegyzet, Németországban kamionsofőrként dolgozó embert, bizonyos Dirk Bergert nevezték ki vezetőedzőnek, aki aztán első fontos intézkedésként áthelyeztette az évtizedek óta ugyanott álló kispadokat, mondván, a nap belesüt a szemébe.


Ennél nagyobb gond volt, hogy nemcsak a napnak, de kis túlzással a pályának is háttal állt a német, így a Vasas majdnem kiesett még az NB II-ből is. Szerencsére másfél évvel ezelőtt újra Jámbor János lett a tulajdonos, vele pedig érkezett Vancsa Miklós klubigazgató, a Fáy utca pedig a nyugalom szigete lett és újra elkezdődhetett az érdemi munka.

Nem túlzás ezt állítani, hiszen a csapat tavaly tavasszal simán kiharcolta az NB II-ben maradást, idén pedig meg is nyerte a másodosztályt, így ősszel már az NB I-ben indulhat.


Rendkívül nehéz bajnokságban szerepeltünk. Az NB II évek óta nem volt olyan kiegyensúlyozott, mint most, hiszen a bajnokság vége előtt két fordulóval még négy csapatnak is volt esélye az NB I-be jutni – mondta a Lokálnak Vancsa Miklós, a Vasas klubigazgatója. – Az alapcél mindenképp az volt, hogy végig versenyben legyünk a feljutásért, de bevallom, titkon reménykedtem abban, hogy megnyerhetjük a bajnokságot. Persze, tudjuk nem dőlhetünk hátra, hiszen ősszel egy csökkentet létszámú NB I-ben kell majd helyt állnunk. A játékosok a nagy örömködésben már a hatodik helyről beszéltek. Maradjunk annyiban, hogy én elégedett lennék a középmezőnnyel. A kimondott cél, hogy ne legyenek kiesési gondjaink.

lokal_vasas_13ker_vezeto_2szam

Hátsó sor balról: Lékai Soma, Grúz Tamás, Tamás László, Ferenczi István, Debreceni András, Németh Gábor, Ádám Martin, Preklet Csaba, Gál Mátyás, Czvitkovics Péter, Hermány Bence Középső sor balról: Vida Máté, Prohászka Zoltán gyúró, Kubó Ádám gyúró, Lakatos Sándor, Keresztúri András technikai vezető, Vancsa Miklós ügyvezető igazgató, Szanyó Károly vezető edző,Tóth András pályaedző, Bíró Szabolcs kapusedző, Lázok János Első sor balról:Murka Benedek, Görgényi Dávid, Bori Gábor, Kenesei Krisztián, Menyhárt Attila, Remili Mohamed, Berecz Zsombor, Vass Patrik, Hangya Szilveszter, Takács Krisztofer, Szabó Bence, Nagy Dániel

Az MLSZ szabályozása szerint a jövőben nem kaphatnak kiemelt központi támogatást azok a klubok, melyek játékoskeretében hét külföldinél több van, és a pályán ezek közül egyszerre csak három szerepelhet. Ez a szabályozás jelen pillanatban nem érinti a Vasast, mert a csapatban csak magyar játékosok szerepelnek. De mi a terv?

Ezen ezek után sem nagyon akarunk változtatni. Tudjuk, hogy az NB I-re erősíteni kell, de ha megoldható, akkor nem igazolunk külföldi játékost – fejtette ki Váncsa.

Egy szabályozás viszont okozhat még gondot az angyalföldi csapatnak. A gárdát az NB I-be juttató edzőnek, Szanyó Károlynak nincs meg az első osztályhoz szükséges edzői végzettsége.
Látjuk és értjük az MLSZ törekvését, de azt gondoljuk, hogyha támogatja, sőt szabályozza a fiatal magyar játékosok szerepeltetését, akkor támogatna kellene a fiatal, magyar edzőket is. Szanyó Károly eredményt ért el, feljuttatta a Vasast az első osztályba. Mi bátrán nyúltunk hozzá, ő pedig bátran nyúlt a magyar fiatalokhoz. Meghálálta a bizalmat, és bízunk benne, hogy ezt az MLSZ-ben is értékelik majd.

vasas1

Vancsa Miklós szerint a Vasas a szurkolókért van

A csapat szereplése mellett fontos kiemelni, hogy a Vasasnál mindig családias hangulat uralkodott. Míg más csapatoknál hét lakattal zárják el a játékosokat az érdeklődők elől, addig a Fáy utcai stadionba bármelyik nap bárki besétálhatott, és megnézhette az edzést, beszélgethetett a vezetőkkel, játékosokkal is.
Ez ezután is így lesz. Minden szurkoló előtt nyitva áll a kapu, sőt, szívesen látjuk őket edzéseken is. Elvégre nem szabad elfelejteni: a futball értük, az ő szórakoztatásukra van.

Budapest, 2015. május 31. A bajnok Vasas csapata az érmek átadása után a labdarúgó NB II harmincadik, utolsó fordulójában játszott Vasas - Mezõkövesd Zsóry FC találkozó végén a fõvárosi Illovszky Rudolf Stadionban 2015. május 31-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Budapest, 2015. május 31.
A bajnok Vasas csapata az érmek átadása után a labdarúgó NB II harmincadik, utolsó fordulójában játszott Vasas – Mezõkövesd Zsóry FC találkozó végén a fõvárosi Illovszky Rudolf Stadionban 2015. május 31-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.