EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Egyéb I.kerület

Holdfény az éjszakában

VI. 20. 17 órától-01 óráig Holdfény az éjszakában – A Múzeumok éjszakáján a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumába (I. kerület , Szent György tér 2., Budavári palota E) várják a látogatókat. Látta már? Amikor szél fúj a Várhegyen, fémből készült kecses Hold és Nap forog körbe-körbe a Mátyás-templom tetején. Ezen az éjszakán az egyik legismertebb magyar egyházi építmény sok egyéb titkával is megismerkedhetnek a látogatók, a közel nyolcszáz éves templom történetét bemutató kiállításon, a tárlat rendezőinek vezetésével. A nyári éjszaka hangulatát fokozzák a varázslatos hangú Fool Moon énekegyüttes tagjai is, és a tervek szerint éjfélkor fényjáték köszönti a múzeum nemrégiben elkészült, királypincei bejáratának fényfeliratát.

Mátyás templom

Mátyás templom

Budai Vár és a Várkert Bazár európai uniós fejlesztések Budavári palota

Budai Vár és a Várkert Bazár európai uniós fejlesztések
Budavári palota

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.