EUR: 336,83 Ft
CHF: 317,13 Ft
2020. február 25., kedd
Mátyás

Egyéb XI.kerület

Hullamosó és filmsztár is volt gróf Nádasdy Borbála

Nádasdy grófnő francia építész férjével, Jean Poyetonnal

Nádasdy grófnő francia építész férjével, Jean Poyetonnal

Nádasdy Borbála grófnő 17 évesen kényszerült elhagyni szülőföldjét, majdnem 60 évet élt külföldön, míg végül idén nyáron hazaköltözött. Budapesten a Gellérthegyen van az otthona, de hazatérte után az első közönségtalálkozóját a Barabás Villában tartotta.

Gróf Nádasdy Borbála kényszerű száműzetése alatt volt filmsztár, feleség, édesanya, pénztárosnő, fogorvos asszisztense, fotómodell, eladónő, hullamosó és végül balett-pedagógusként ment nyugdíjba. A grófnő eddig négy kötetben írta meg memoárját, amelyben nem panaszkodva, hanem reményt és derűt sugárzóan írja meg kalandos életét. Az Úton-útfélen című ötödik kötet pedig már a hazai író-olvasó találkozók, az elmúlt 5 év emlékeit, új barátságok történetét örökíti meg. A Barabás Villában tartott író-olvasó találkozón többek között ezeket az élményeit és a hazatérés örömét osztotta meg az érdeklődőkkel.


– Mi a szüleinktől azt tanultuk, hogy nem a vagyon számít, hanem az emberi érték. A jövő itthon van, a reményt magunkban hordozzuk, bennünk, gyermekeinkben, unokáinkban lakozik. Kell tudjanak túlélni, hűségben helytállni. Mindig minden körülmények között embernek maradni. Ezt kaptuk, és ezt adjuk tovább derűsen és a Gondviselésre hagyatkozva.

Kapcsolódó Cikkek