2020. február 29., szombat
Elemér

Egyéb XX.kerület

Incze Mózes festménye lett Pesterzsébet kedvence

Incze Mózes képét találta a legjobbnak a most befejeződött 46. Tavaszi Tárlat közönsége. A festőművész tizenöt éve szerezte diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, azóta folyamatosan fest, amiből meg is tud élni.

Tavaszi tárlat, Pesterzsébet Incze Mózes festõmûvész

Incze Mózes a győztes alkotása előterében

Folyamatosan állítják ki Incze Mózes képeit különböző galériákban, és már a világ számos pontján találkozhatunk alkotásaival. Akik a közel ötvenéves múltra visszatekintő Tavaszi Tárlaton jártak a Gaál Imre Galériában, szintén találkozhattak Prototípus című művével. Ráadásul szavazhattak is, melyik alkotás nyerte el leginkább tetszésüket. A legtöbben az isaszegi Incze Mózes festménye mellett tették le voksukat.


– Alapvetően a festészet hagyományos formanyelvét használva szeretek olyan témákkal foglalkozni, amik a mai kor kényelmetlen vagy örömteli jelenségeivel foglalkoznak. A mostani alkotásom azt az állandó emberi vágyat mutatja, hogy szeretnénk meghaladni jelenkori helyzetünket, önmagunkat. A technikai fejlődés folyamatos, és a mechanikus rásegítés az egyik oszlopa lehet ennek, itt például szárnyat kap az illető, de látszólag ez még nem tökéletes megoldás. De lehet jobb – mondta a Lokálnak a győztes, akinek jó emlékei vannak a kerületről, hiszen a tavalyi önarckép biennále fődíját is bezsebelte.

Incze Mózes munkája a hobbija, hiszen az ecsetforgatásból él.

– Ez egy természetes folyamat, ahogy nem gondolkozom azon, a következő pillanatban hogyan vegyek levegőt, a festészet ugyanilyen magától értetődő számomra. Szerencsés vagyok, hogy ezzel foglalkozhatok –mondta a művész, aki azt is elárulta, hogy folyamatos a galériák érdeklődése, és nem csak itthonról. Földrajzilag legtávolabb elhelyezkedő képe a pekingi szépművészeti múzeumban található.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintha győztek volna: döntetlen

    Mintha győztek volna: döntetlen

    A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

  • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

    A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.