EUR: 334,92 Ft
CHF: 315,49 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Sport

Innsbruckig tekert, mindenkit megvert

Ujváry Árpád nem mindennapi figura. A thai boksz edző legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy elment az innsbrucki világkupára – bringával. Aztán kiderült, hogy a versenyen nincs szenior kategória, így elindult a felnőttek között. És megnyerte azt.

ujvari_lokal_sport_vezeto_2szam

Ujvári Árpád a dobogó tetején

Ujvári Árpád a Halker Király Teamben kezdett el versenyszerűen sportolni. Mindössze két évvel ezelőtt.


Na jó, ez így nem igaz – mondta a Lokálnak Ujvári. – Fiatal koromban versenyszerűen sportoltam, ám egy ideje már csak edzősködöm. Két évvel ezelőtt Király István megkérdezte, nem lenne-e kedvem elindulni a veterán világbajnokságon. Második lettem, ám az eredménynél is fontosabb volt, hogy újra 20 évesnek éreztem magam.

A sportoló most az innsbrucki világkupán villantott nagyot. – Sokan őrültnek tartottak és megpróbáltak lebeszélni, amikor megtudták, hogy bringával megyek ki a versenyre. Én viszont be akartam bizonyítani, hogy ez igenis lehetséges. Nem szeretem a „mi van ha” kezdetű mondatokat. Akik így állnak a dolgokhoz, azok nem is mernek belevágni semmibe. Úgy gondoltam, ha út közben feladnám, és nem tekerném végig a távot, az akkor sem lenne kudarc, mert legalább elindultam és megpróbáltam.


Ujvári az út során egyszer döntött majdnem úgy, hogy feladja. – Elfogyott a pénzem, az ennivalóm. Gündenben, egy kis osztrák faluban egy nénike fogadott be, ő adott szállást, majd reggelit is. Semmim nem volt, csak a hitem, de az erős volt. Végül a feleségem hozott pénz, én pedig újra útnak indultam. Innsbruckban aztán újabb meglepetés ért: nem volt verseny a szenioroknak. Elindultam hát a felnőttek között, és végül megnyertem azt.

 

ujvari_lokal_sport_vezeto2_2szam

A sportoló elmondta, fontosnak érzi, hogy példát mutasson a fiataloknak, a tanítványainak. – Miattuk is fontos volt, hogy végigcsináljam azt, amit elterveztem. Ám legfontosabb az volt, hogy megmutassam, akinek erős a hite, azt nem lehet eltántorítani semmitől. Úgy érzem sikerül.

Kapcsolódó Cikkek