2020. február 26., szerda
Géza

Budapest V.kerület

Járhatóbb belváros

troliCsökkentik a buszforgalmat és ezzel párhuzamosan javítják a trolibuszok közlekedését a főváros V. kerületében – olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a belvárosi önkormányzat közös közleményében, amelyet az MTI tett közzé. Megépül a Báthory utcában és a Kozma Ferenc utcában a 70-es és 78-as troli közlekedéséhez szükséges elektromos alépítmény, így júliusban megszűnik a Kozma Ferenc utcai tolatásos fordítási rend. Július elsejétől – a reggel 7 és 9 óra közötti időszakot leszámítva – autóbusz-behajtási tilalom lép életbe Lipótvárosban, a Szent István körút-Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila utca- Széchenyi István tér-id. Antall József rakpart által határolt területen

A tilalom nem érinti a közösségi közlekedés járműveit, a területen belül található szállodákhoz, intézményekhez érkező autóbuszok számára pedig behajtási engedélyt adnak ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.