2020. február 27., csütörtök
Edina

Életmód

Jógával a ráncok ellen

sz_jógaA szépség belülről fakad – tartja a mondás. És valóban: egy kis odafigyeléssel és tudatossággal sokat javíthatunk megjelenésünkön, ehhez pedig nem feltétlenül van szükség méregdrága kozmetikumokra. Léteznek ugyanis olyan jóga gyakorlatok, amelyek segíthetnek a mindennapi szépségápolásban. Ha ki tudjuk irtani magunkból a negatív gondolatokat, a gyűlölködést és a haragot, könnyebben elérhetjük a belső harmóniát, ami látható hatással lesz a megjelenésünkre.

Ha már saját magunkkal tisztában vagyunk,  jöhet a tényleges szépségápolás! Kifejezetten jót tesznek azok az arctornák, amelyeket fiatalító jógaként emlegetnek. Mondjuk ki hosszasan az í betűt, mintha nevetnénk, majd formáljunk ó betűt a szánkkal. Ezt addig ismételjük, amíg el nem fáradunk. Ezután fújjuk fel az arcunkat, benn tartva a levegőt egy darabig, aztán lassan engedjük ki. Az arc ráncosodását olyan jóga gyakorlatok is jótékonyan befolyásolják, mint például a gyertya- vagy az eke testtartás. A nyak és a kéz tanúskodik a legkíméletlenebbül az idő múlásáról, úgyhogy nem árt karbantartani ezeket sem. Végezzünk lassú fejkörzést, behunyt szemmel. Belégzéskor hajtsuk hátra a fejünket, kilégzéskor pedig előre. Ezt minél többször csináljuk, annál jobb. Ezután szorítsuk ökölbe a kezünket, pár másodpercig tartsuk ki, aztán engedjük el. Majd tegyük imádkozó pózba, szorítsuk, végül lazítsuk el. Ezeket az egyszerű gyakorlatokat bárhol és bármikor el lehet végezni, például azokban az üres percekben, amelyeket a várakozással töltünk.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ablaktisztítás környezettudatosan

  Ablaktisztítás környezettudatosan

  Tavaszi nagytakarítás idején a nők zöme maga szeret takarítani, mivel azt mondják, hogy így tudni fogják, hogy mi hová kerül. Csak azok vesznek igénybe segítséget, akik nehezen bírják a fizikai munkát.

 • A kávézás története

  A kávézás története

  Több száz éve fogyasztják Európában, hazánkba elsősorban a török uralom idején jutott el a „fekete leves” ivászatának szokása.

 • Papsajt az árokpartokon

  Papsajt az árokpartokon

  Tavasszal az árokparton játszadozó magyar gyerekek szívesen rágcsálnak olyasmit, ami eltér az átlagostól (tökmag, napraforgómag).