2020. február 26., szerda
Géza

Egyéb XI.kerület

Jókai Anna a Szent Imre Templomban

A hit kapujában címmel jelent meg Jókai Anna és Korzenszky Richárd közös könyve az Éghajlat Kiadó és Kávézó tulajdonosa, Kovács Lajos Péter gondozásában. A kötet a Kossuth-díjas írónő és a bencés szerzetes-tanár több éven át tartó beszélgetés-folyamát rögzíti – közös emberi sorsunk, az örök értékek kérdéseiben. A különleges kiadványt Rétvári Bence államtitkár, a korábbi Szentimrevárosi Esték főszervezője méltatta a Szent Imre Templomban tartott könyvbemutatón.

– Azt látjuk, hogy 2000 éve a hit mindig közüggyé válik, összekötő szerepe, megtartó ereje van a társadalomban. A két szerző ezt nagy tudással, ugyanakkor közérthetően, mindenki számára érzékelhetően, végtelen természetességgel fejezi ki gondolataiban – fogalmazott Rétvári Bence. Korzenszky Richárd elmondta, könyvükkel a közös gondolkodást ajánlják az olvasóknak.


Jókai Anna és Korzenszky Richárd

Jókai Anna és Korzenszky Richárd

– A továbbgondolás, a dolgok, a fogalmak tisztázása lehet az értelme ennek a könyvnek az elolvasásának. Boldogulni máshol is lehet, de boldog az ember csak otthon lehet. Nekünk itt vannak a gyökereink, itt kell szembenéznünk a kihívásokkal –jegyezte meg a bencés szerzetes-tanár. Jókai Anna ehhez azt tette hozzá: ő nem is a kötetet, Korzenszky Rihárd szavait ajánlja.

– Segédkönyv ez azoknak, akik tudják, vagy érzik, hogy nem lehet olyan világban élni, ahol minden nap mindent megkérdőjeleznek. Van biztos pont az életünkben, a mai világban is Jézus Krisztus a hit kapuja.

Fodor

Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.