EUR: 338,49 Ft
CHF: 317,68 Ft
2020. február 29., szombat
Elemér

Extra

Karl Lagerfeld macskájának írt szőrmeellenes levelet Brigitte Bardot

Karl Lagerfeld házi kedvencének, a Choupette nevű macskának írt levélben szólította fel Brigitte Bardot a német divatdiktátort, hogy hagyjon fel kreációiban az állati szőrmék használatával.

Az állatvédő aktivistává vált egykori filmsztár és szexszimbólum arra kéri a macskát, “dorombolja gazdija fülébe, milyen kétségbeesés tölti el bundás kistestvéreit, amikor az ő porhüvelyüket látják reklámozni”. Bardot – mint írja – biztos abban, hogy a divattervező nem fogja megtagadni kedvenc négylábújának kérését.

“Hozzád hasonlóan a többi bundás állat is csak élni szeretne. Ártatlan lényekről van szó, akiket halálra ítélnek azért, hogy kegyetlen embereket díszítsenek” – írta a 80 éves filmdíva a levélben, amely eljutott az AFP francia hírügynökséghez.


A hatvanas évek bálványa hasonló tartalmú levelet címzett Lagerfeld macskájának tavaly szeptemberben is, amikor a tervező egy csekket állított ki a nevére nyolcvanadik születésnapja alkalmából.

Az emberek húst fogyasztanak és bőrből készült termékeket viselnek, miközben a bőr nem egyéb szőrtelenített prémnél – vette védelmébe az állati szőrmék divatcélú felhasználását Lagerfeld egy áprilisi divatfesztiválon.

Hangsúlyozta azt is, hogy a szőrmeipar jelentős, sok embernek munkát adó iparág.

Kapcsolódó Cikkek