EUR: 337,20 Ft
CHF: 317,78 Ft
2020. február 24., hétfő
Szökőnap

Budapest XXI.kerület

Kattintsunk a klímaváltozás ellen!

klíma

Bolygónk klímájának védelme érdekében Csepel is csatlakozott Áder János köztársasági elnök felhívásához.

– Mi már a saját bőrünkön érezzük a klímaváltozás negatív következményeit, és szembe kell néznünk azzal, hogy közel a pillanat, amikor a folyamatok végleg visszafordíthatatlanná válnak. Ha mi nem változtatunk, unokáinknak már nem lesz módjuk a beavatkozásra – fogalmazott a köztársasági elnök. Szavaihoz Borbély Lénárd, Csepel polgármestere egy felhívással csatlakozott.


“A 2015 decemberében Párizsban esedékes klíma-csúcstalálkozó fontos lépés lehet az emberiséget fenyegető veszély elkerülésében. Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete egyhangúlag támogatja Al Gore, az Amerikai Egyesült Államok Nobel–díjjal kitüntetett volt alelnökének kezdeményezését, melynek célja, hogy  egymilliárd ember támogatásával egy új globális éghajlatvédelmi megállapodás létrehozására ösztönözze a világ vezetőit. Ezt a nemes ügyet magánemberként és Csepel polgármestereként is támogatom. Arra kérek minden csepeli polgárt, akinek fontos bolygónk klímájának és a felnövekvő nemzedékek védelme, a http://www.elobolygonk.hu honlapon leadott voksával csatlakozzon a felhíváshoz. Mert egy ember véleménye talán soha nem jutna el a döntéshozókhoz, de egymilliárd ember véleményét a világ vezetőinek is figyelembe kell venniük. Emeljük fel közösen a hangunkat! – fogalmazott a csepeli polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.