2020. február 20., csütörtök
Aladár, Álmos

Egyéb XV.kerület

Keresik a legszebb kertet

Pályázatot hirdet az önkormányzat a „Tiszta porta, virágos kert” cím elnyerésért. Társasházak, családi házak, kerületi intézmények, vállalkozások, de még virágba borult panel erkélyek is indulhatnak a megmérettetésen. A két példányban benyújtott pályázathoz feltétlenül mellékelni kell legalább egy fotót a benevezett helyszínről.

A tét nem kicsi: a nyertesek az épület falára kihelyezhetik a „Tiszta porta, virágos kert Rákospalota- Pestújhely-Újpalota 2015.” dísztáblát, valamint 30 ezer forint értékű, kertészeti eszközök vásárlására fordítható ajándékutalványt is kapnak. Az értékelés során az ingatlanok és környezetük rendezettségét, tisztaságát, igényességét, a kertek ötletességet, a társasházak tisztaságát, kulturáltságát nézik. A nyertesek leghamarabb öt év múlva indulhatnak újra a pályázaton.


– Szeretnénk biztatni a panelben élőket is, hogy ők is jelentkezzenek bátran! – mondta a Lokálnak Németh Tibor, a Főépítészi Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztály vezetője, és hozzátette, hogy bár a közös képviselők minden évben szép számmal neveznek a lakótelepi közösségek előkertjeivel, de családok jelentkezését is várják egy-egy szép erkéllyel. – A tradicionális, “Tiszta udvar, rendes ház” helyett éppen azért lett “Tiszta porta, virágos kert” a rendre meghirdetett pályázat neve, mert ezzel is szerettünk volna egy újfajta szemléletet kifejezni. Szívesen látjuk a nevezők között az olyan kerteket is, amelyek nem csupán szép virágokkal, hanem különleges növényekkel is büszkélkedhetnek. Egy fügefa például amellett, hogy finom gyümölcsöt ad, a kertet is díszíti.

A „Jelentkezési Adatlap” személyesen átvehető a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján, vagy letölthető az önkormányzat honlapjáról (www.bpxv.hu). A pályázat benyújtásának határideje: 2015. július 31. 11.30 óra, elbírálás: szeptember 30. A pályázatok leadhatók a polgármesteri hivatal, Városüzemeltetési Osztályának titkárságán (1152 Bp. Bocskai u. 1-3., B épület 227. szoba). A borítékra írják rá ”Tiszta porta, virágos kert 2015.” A pályázatokat a képviselő-testület bírálja el, a Rákospalota- Pestújhely-Újpalota Környezetvédelmi Közalapítvány ajánlása alapján. A benevezett ingatlanokat augusztusban és szeptemberben, előzetesen egyeztetett időpontokban felkeresik majd a közalapítvány munkatársai.


Kapcsolódó Cikkek

  • T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    T. Mészáros András: Nem lehet fogást találni a szerződésen

    Nem érti T. Mészáros András, Érd korábbi polgáremtere, hogy utódja és jogászai fizetés helyett miért rágódnak a szerződésen menza-ügyben! A csaknem ötezer ember – köztük sok gyerek, illetve speciális étkezést igénylő felnőtt és időskorú  – ebédjét szállító cégnek immár több, mint 300 millió forinttal tartozik hivatal, stílszerűen szólva, fizetés helyett a szerződésen keresnek fogást.

  • Elbúcsúztak a katonák

    Elbúcsúztak a katonák

    -Bizonyítsák, be hogy a magyar katona még mindig a legjobb a világon! – mondta Szloszjár Balázs  az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka a debreceni Kossuth téren, ahol  a Magyar Honvédség KFOR (Kosovo Force) Kontingens 22.