2020. február 17., hétfő
Donát

Életmód

Kikapcsolható lesz az hízás?

tudósA brit tudósok szerint az édeset valójában nem is érzékelik az ízlelőbimbók, ezért egyértelműen sületlenség valakit “leédesszájúzni”. Egyszerűen arról van szó, hogy a cukortartalmú élelmiszerek fogyasztásakor az agy érzékeli a rengeteg kalóriát, ezért olyan hormonok termelésével jutalmaz, amelyektől jól érezzük magunkat. Ez egyben magyarázat lehet a fejlett országokban egyre súlyosabb problémát jelentő elhízásra is. Ha ugyanis rájönnek arra, miért vált ki ilyen választ a magas kalóriatartalmú ételek fogyasztása az agyból, akkor megtalálhatják annak a módját is, hogy “kikapcsolják” ezt a funkciót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fahidi Éva: Mindent el kell követni, hogy az ember éljen!

  Fahidi Éva: Mindent el kell követni, hogy az ember éljen!

  Anne Frank híres író szeretett volna lenni, a kamaszlány történte aztán a történelem borzalmas eseményei miatt memento lett, de ugyanakkor a töretlen remény regénye is. Az Operettszínház Anne Frank naplója monooperáját Süle Dalma adja elő, az est második felében a nézők A képfaragó című darabot tekinthetik meg.

 • Pihenjen, amennyit tud!

  Pihenjen, amennyit tud!

  Sokan vannak, akik reggelre fáradtan ébrednek, pedig amikor aludni tértek, minden rendben volt.

 • Sótlanul vagy sósan a jó?

  Sótlanul vagy sósan a jó?

  Nem tudni pontosan, hogy mikor került be az ételekbe az első só, az mindenesetre már tisztázódott – a régészeti kutatásoknak köszönhetően -, hogy az ősember nemigen foglalkozott azzal, hogy így ízesítse zsákmányát.