EUR: 335,74 Ft
CHF: 316,36 Ft
2020. február 18., kedd
Bernadett

Egyéb IV.kerület

Kiugrottak a piacra az ovisok

Minden érzékszervükkel megtapasztalhatták a gyerekek a piac hangulatát.

Élvezet volt az almák között válogatni

Élvezet volt az almák között válogatni

Piacolni mentek az ovisok. A legkisebbek az Újpesti Piac megtapasztalhatták, milyen az, amikor nem szupermarketben vesszük a zöldséget és a gyümölcsöt, és ki lehet faggatni a kofákat arról, honnan érkezett a paradicsom, illatos-e paprika, édes-e az eper, vagy a cseresznye.


A pékségben saját kiflit készítettek

A pékségben saját kiflit készítettek

Megnézték, hogyan készülnek a pékségben a finomságok, és milyen az, amikor vásárlás közben az emberek valóban elbeszélgetnek egymással és nem csak lájkolják a másik véleményét. Az önkormányzat kezdeményezése hatalmas siker a szülők, a pedagógusok, az ovisok és a kofák között is. A plázákhoz szoktatott gyerekek élvezték  a rendhagyó kirándulást.

Wintermantel Zsolt polgármester úgy fogalmazott, abban bízik, hogy a látogatás után a gyerekek kihozzák anyut vagy aput a hétvégén, és a vasárnapi leves a piaci portékákból készül majd.  (fotó: Újpest – Káposztásmegyer/facebook)

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.