EUR: 336,58 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Sport

Kokó: a 2024-es olimpiával országot építenénk

Az olimpiai beruházásokat befektetésként, infrastrukturális fejlesztésként kell felfogni, mert “miközben olimpiát építünk, valójában az országot építjük” – hangsúlyozta Kovács István olimpiai bajnok, amatőr és profi világbajnok ökölvívó az M1 aktuális csatornán szombaton.

Kovács István elmondta: a köztudatban az az elképzelés él, hogy rengeteg sportlétesítmény épül egy olimpiára, és ezekkel később nem tudna mihez kezdeni Magyarország.


Valójában infrastrukturális fejlesztések sora valósulna meg, amelyekre egyébként is szükség lenne. Autópályák épülnének, bővítenék a repülőteret, növelnék a közbiztonságot. Ezért költségek helyett befektetésként kell felfogni a beruházásokat – fűzte hozzá.

A sportoló arra hívta fel a figyelmet, hogy a 2024-es magyarországi olimpiának nemcsak Budapest adna otthont, hanem több nagyváros, ezért országos, nemzeti olimpia lenne.

Ekkora dologba még nem vágott bele az ország, viszont akkora élményt adna, amely évtizedekre meghatározná a magyarok önbecsülését, önértékelését – hangsúlyozta az ökölvívó.

Kovács István elmondta: ahhoz, hogy ezek az információk mindenkihez eljussanak, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egész országra kiterjedő társadalmi párbeszédet indít. Ennek első állomásaként Budapesten, a Groupama Aréna parkolójában családi napot tartanak szombaton.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai közgyűlésén döntött úgy, hogy támogatja a szándéknyilatkozatának benyújtását a 2024-es olimpia és paralimpia megrendezésére.

Kapcsolódó Cikkek