EUR: 339,37 Ft
CHF: 318,81 Ft
2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Sport

Közel álltunk a bravúrhoz Brazília ellen

A magyar válogatott közel nyolcvan percet emberhátrányban futballozva 2-1-es vereséget szenvedett a brazil csapattól az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon. A magyarok vasárnap a nigériaiakkal találkoznak, s döntetlennel továbbjuthatnak a nyolcaddöntőbe.

New Plymouth, 2015. június 4. Kalmár Zsolt két brazil játékos, Marco Guilherme (b) és Danilo (j) között az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Magyarország-Brazília mérkõzésen az új-zélandi New Plymouthban 2015. június 4-én.  (MTI/AP/Ross Setford)

New Plymouth, 2015. június 4.
Kalmár Zsolt két brazil játékos, Marco Guilherme (b) és Danilo (j) között az U20-as labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott Magyarország-Brazília mérkõzésen az új-zélandi New Plymouthban 2015. június 4-én. (MTI/AP/Ross Setford)

Álomszerűen kezdett a magyar csapat, ugyanis az észak-koreaiak ellen triplázó Mervó Bence már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést – igaz, ehhez kellett a brazil kapus hatalmas hibája is. Nem sokkal később kis híján növelte előnyét a magyar válogatott, de a nyitómérkőzésen szintén eredményes Forgács Dávid lövése a felső lécen csattant. A 16. percben nehéz helyzetbe került Bernd Storck együttese, ugyanis Tamás Krisztián megkapta második sárga lapját, így bő negyed órát követően emberhátrányba került a csapat.


Innentől kezdve a dél-amerikaiak vették át a kezdeményezést, de a magyarok növelhették volna előnyüket: előbb Kalmár Zsolt vette észre tökéletesen, hogy a brazil kapus messze kint áll a kapujából, ám félpályán túli lövése célt tévesztett. Később Mervó járt közel második góljához, de közeli fejesét nagy bravúrral hárította Jean.

A fordulást követően gyorsan egyenlítettek a brazilok, Pereira lövését még hatalmas bravúrral védte Székely György, a szöglet után Danilo fejesével szemben azonban már a magyar kapus is tehetetlen volt. A brazilok ezt követően szinte végig egykapuztak, a magyarok csak pillanatokra tudták megtartani a labdát, s mindössze pontrúgásokkal próbáltak veszélyt teremteni. A nyomást a 85. percig bírta a magyar csapat, ekkor büntetőt kaptak a brazilok, amelyet Pereira értékesített, Székely csak hozzá érni tudott a labdához.


E csoport, 2. forduló:
Brazília-Magyarország 2-1 (1-0)
————————————-
New Plymouth, 4000 néző, v.: al-Mirdaszi (szaúd-arábiai)
gólszerzők: Danilo (50.), Pereira (85.), illetve Mervó (8.)
kiállítva: Tamás (16.)
sárga lap: Marlon (2.), Gabriel (92.), illetve Osváth (6.), Tamás (12., 16.)

Brazília:
———-
Jean – Jorge, Lucao, Marlon (Jaja, a szünetben), Joao Pedro – Alef, Danilo – Marcos Guilherme (Andreas Pereira, a szünetben) , Boschilia (Leo Pereira, 88.), Gabriel – Judivan

Magyarország:
————-
Székely György – Osváth Attila, Kecskés Ákos, Lenzsér Bence, Tamás Krisztián – Vida Máté, Nagy Ádám – Kalmár Zsolt (Nagy Dominik, 65.), Forgács Dávid, Sallai Roland (Zsótér Donát, 75.) – Mervó Bence (Talabér Attila, 66.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Brazíliai 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3 (6-3), 3. Nigéria 3 (6-4), 4. Koreai NDK 0

A csoportokból az első kettő jut tovább, illetve a hat kvartett négy legjobb harmadikja is biztosítja helyét a nyolcaddöntőben.

Kapcsolódó Cikkek