2020. február 27., csütörtök
Edina

Egyéb XI.kerület

Közösségi tér a Budai Parkszínpad

Ismét nyitva a 10 éve bezárt Budai Parkszínpad, amely előtte 50 évig koncerteknek adott otthont. Az évekig elhanyagoltan álló, gazos intézmény a felújítás után közösségi térként működik tovább. A színes napvitorlák alatt a fiatalok, szülők, nyugdíjasok beszélgethetnek, míg a gyerekek a homokkal felszórt zenekari árokban játszanak. Ottjártunkkor úgy tűnt, ezen a helyen az egész család jól érzi magát.Budai Parkszínpad, XI. kerület

A Budai Parkszínpad hétfőtől vasárnapig 10-23-ig várja a kikapcsolódni, egymással beszélgetni vágyókat.


– Nyugodt, csendes hely leszünk, ahol az atmoszféra a fontos. Szeretnénk a beszélgetni vágyóknak helyet biztosítani. Szeretnénk, ha egy olyan budai közösségi térként üzemelhetnénk, ahol a kedvező árakon kapott kedves kiszolgálás a fontos – mondta Ondrusek Péter. Az üzemeltető cég ügyvezetője az első napok tapasztalatai után azt is hozzátette: minden korosztálynak jó a Budai Parkszínpad. Ezt láttuk mi is. A kisgyerekektől a nyugdíjasokig minden korosztályból találtunk vendéget, és a fiatalok éppen úgy jól érezték magukat, mint a nagyik, akik egy pohár narancslé mellett beszélgettek, miközben unokáik a babzsákokkal vagy a zenekari árok homokozójában játszottak.

– Nekünk tetszik. A gyerekek biztonságosan, jól elvannak, mi pedig kulturált körülmények között tudunk együtt lenni, dumálni a barátainkkal. Hangulatos, szós szerint barátságos hely – válaszolta kérdésünkre egy baráti társaság.
Chick Korea is fellépett – Kelemen Barna is ott volt


Az egykori népszerű szabadtéri koncerthelyszínen a kilencvenes évek elején Chick Korea is fellépett. A többszörös Grammy-díjas amerikai jazz-zongorista és zeneszerző koncertjén nagy számban voltak jelen klasszikus zenét tanuló zeneakadémisták is.

– Fantasztikus buli volt! Chick Korea egy komoly zenész. Nem véletlen, hogy komolyzenei tanulmányokat folytató hallgatók is kíváncsiak voltak rá. Nekem felvételem is van arról a júniusi koncertről. Méghozzá Kelemen Barna, a mára már Kossuth-díjas hegedűművészünk készítette, mostanában is gyakran meghallgatom – mesélte a szintén zenész Fodor Tamás.

feneketlen-to_regen

 

Budai Parkszínpad, XI. kerület

Budai Parkszínpad, XI. kerület

Kapcsolódó Cikkek

 • Mintha győztek volna: döntetlen

  Mintha győztek volna: döntetlen

  A Tatabánya szombaton Győrben 24-24-es döntetlent játszott a francia Pays d’Aix Université Club csapatával a férfi kézilabda…

 • Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  Csörgőlabda és vakfoci a Kós Károlyban

  A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idén már harmadszor tartott úgynevezett lélekmozgató órákat az ország számos pontján. A diákok a testnevelés és osztályfőnöki órák keretében ismerkedhettek meg a fogyatékkal élők mindennapjaival és sportolási lehetőségeivel.

 • Tavaszváró töltött kacsa

  Tavaszváró töltött kacsa

  Az utolsó hivatalosan téli hónap végén – időjárástól függetlenül – már a márciusi tavaszra készülünk.