2020. február 28., péntek
Ákos, Bátor

Budapest XXII.kerület

Kubik Anna Otthon is nyaral

Kubik AnnaA kerületben élő Kubik Anna is részt vett a kárpátaljai magyarság támogatására tartott jótékonysági napon. A Magyar Művészeti Akadémia rendezvényén Kossuth-díjas színművészünk Határon túli írók, költők gondolatait tolmácsolta a közönségnek.

– Mindig minden jótékonysági rendezvényen fellépek, a munkám lehetővé teszi. Nem kérdés, hogy a kárpátaljai magyarok segítését is támogatom, főleg hogy az oktatásra szánják az összegyűlt pénzt. Jól ismerem a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház munkáját, nagyon mostoha körülmények között heroikus küzdelmet folytatnak a magyar kultúra fennmaradásáért – mondta Kubik Anna. A színművész nemrégiben költözött át Budafok egyik részéből a másikba.


– Maradtam kerületinek! Most a Kamaraerdő van velem szemben, az ablakom a tóra néz, amelyet a Hosszúréti patakból alakítottak ki. Fák, víz, reggel a madár csicsergésre és a vadkacsák hangjára ébredek. Nagyon szeretek ide hazajönni. Akár a belvárosi, akár a vidéki próbák után felüdülés itt lenni – mesélte új kerületi lakóhelyéről. Kubik Anna annyira szeret otthon lenni, hogy a nyári pihenés egy részét is itt tölti.

– A nyáron játszom Gyulán, megyek a székelyföldi verstáborba, de lesz egy kis pihenés is, amikor nyugalomban itthon lehetek. Nagyon várom már. Három helyem is van a teraszon, ahol kiskertet alakíthatok ki, a fűszerkert már kész van, nyáron a másik kettőt is megcsinálom.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.