EUR: 336,78 Ft
CHF: 317,28 Ft
2020. február 22., szombat
Gerzson

Belföld

Lecsapott a vihar

Több mint száz bejelentést kapott a fővárosi katasztrófavédelem a vihar miatt – tájékoztatta Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője kedden este az MTI-t.

Budapest, 2015. június 9. Jégesõ és felhõszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Budapest, 2015. június 9.
Jégesõ és felhõszakadás Budapesten, a Szent István körúton, a Margit híd közelében 2015. június 9-én.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Kisdi Máté elmondta, hogy főként az aluljárókat és a pincéket elöntő víz miatt kellett kivonulniuk.


A XI. kerületi Péterhegyi úton egy járművet kellett kimenteniük a tűzoltóknak az egy méter mély vízből. A XVI. kerületben pedig két házba is villám csapott; a házak teteje kigyulladt, de a tűzoltók eloltották a lángokat – tette hozzá.

A XXII. kerületben szintén egy autót kellett kimenteni a Jácint utcai aluljáróból, míg a VI. kerületben egy társasházat öntött el a víz – mondta.

Hozzátette, hogy a katasztrófavédelem megerősített ügyelettel várja a bejelentéseket, minden esethez kimennek.

A közlemény szerint a II. kerületi Csalogány utcában beázott egy trafóház, a Kertváros utcában víz szivárgott egy lakásba, a Margit körúton pedig egy ház pincéjébe jutott le az esővíz.  Fa dőlt a VIII. kerületi Fiumei útra, a XXI. kerületi Nefelejcs utca burkolatára, a XII. kerületi Árnyas útra és egy autóra a XIX. kerületi Nagysándor József utcában, illetve faág esett egy kisteherautóra a XVIII. kerületi Szövet utcában. Ezeket az eseteket a tűzoltók már megoldották – áll a közleményben.

A XVI. kerületi Szántó utcába, a Sasfészek utcába és a Dorogi utcába is villámcsapás után kialakult tűzhöz riasztották a tűzoltókat – írták.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek