2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb XVI.kerület

Lecsaptak Újpalotára a parfümös csalók

Ne dőljünk be a gusztusos csomagolásnak

képünk illusztráció

A XV. kerület lett az egyik célpontja azoknak a házaló ügynököknek, akik  panelekbe és társasházakba becsöngetve kínálják portékájukat, az állítólagos márkás, francia parfümöt, ami elmondásuk szerint bevezetés előtt áll a magyar drogériákban. Hangsúlyozzák, nem akarnak eladni semmit, csupán egy terméket szeretnének bemutatni, azt azonban mégis hozzáteszik, hogy az egyébként majd 12 forintért árusított, 30 ml-es kiszerelésű parfümöt most 3-4 ezer forintért oda is tudják adni.

– Nem tudom, hány lakóhoz jutottak el és hány embert károsítottak így meg. Biztos, hogy egy francia cég és nem így teszteli a jövendőbeli termékét Magyarországon. Egyébként ahogy én láttam, nagyon ügyesek és szimpatikusak voltak, de ez a “szakmával” jár, ezért olyan veszélyesek a csalók – írta az ittlakunk.hu-nak az egyik olvasó.


Az Újpalotán házaló parfümügynökök azzal keltenek jó benyomást, hogy elmesélik, egyetemistaként piackutatást végeznek.

– Két tesztüvegből kellett kiválasztani melyik tetszik – közben a fiatalember folyamatosan beszélt, a mondanivalójának a lényege nagyjából 10 perc után derült ki… 12 ezer helyett most 3 ezerért az enyém lehet – írta egy másik újpalotai olvasó.

A parfümcsalásról már az RTL Klub is hírt dott: az általuk megkérdezett szakértő szerint a “parfümnek látszó tárgy” még 300 forintot sem ér, ráadásul azt sem tudni, honnan származik. Különösen ijesztő, hogy olyan összetevőt is tartalmaz, amely egészségkárosító hatású, allergiás reakciót, legrosszabb esetben fulladást is okozhat.

Kapcsolódó Cikkek